Na, ez érdekes lehet. Van a projektnek valami elérhetősége, hogy hol tart a dolog?
Facebook vagy valami blog vagy valami?
Kíváncsi lennék a koncepcióra.
Mivel kötött volt a talaj a nyitó "eke" kihúzta a gödröt, de a két tömörítő kerék képtelen volt betömöríteni, de az a gép még nagyon messze állt attól amivel az elmúlt években ültettettünk.
Az utóbbi években azt hiszem Wagner típusú gép ültetett, a különbség fényévekben mérhető.
@vilag: nos azért érdekes, mert ültetőgépeket fejlesztünk erdészeti, szőlészeti vonalon. a tömörités a lényege a technológiának, ha lerakott allanyt nem tudod kihúzni a talajból akkor jól sikerült az ültetés
Kötött volt a föld, nem tudta visszatömöríteni rendesen, így két napig kellett utána locsolni meg iszapolni.
Azóta már ültettünk géppel többször is.
Nagyon jó csapat jött, GPS vezérlés meg amit akarsz, így az oltványok 2 cm-es pontossággal lettek ültetve, akár honnan nézed szépen sorol minden.
Az igazat megvallva ennyi év után azt kell mondanom, hogy nincs párja a gépi ültetésnek (legalább is homokon biztosan!).
Hosszú gyökérrel teszik el, a legtöbb oltványból az első évben már kinevelhető a tőke, nem kell visszametszeni a következő évben, ez egy év nyereség.
Egy olyan videót láttam, amiben a palack nyakát vízbe dugva bontják fel a petnat pezsgőt. Előtte pár napot fordítva tárolva a seprő is ide gyűlik össze. Ezzel elérhető, hogy ha már úgy is kifut, akkor legalább a seprő is távozzon. Próbáltam így bontani üveget, nekem nem sikerült, minden csurom víz lett.
Üdv! Egy dolog nem világos számomra. Használsz pektinbontót. Miért annyira pektines a must? Furmitnál szaladtam bele hogy az egész egy remegő kocsonya. Esetleg elmentél a max dózisig apektinbontóval, de nem volt elég?
@RAMBO: úgy legyen! Mondjuk ellentmond a fizikának, hogy ha egy anyagból elveszek, akkor az ugyanolyan marad. Világos amúgy, hogy a problémádra megoldás kell, nekem drasztikus a beavatkozás mértéke.
@csite: A must kóstolgatása után bátran állítom: semmilyen "kilúgozódást", "kiüresedést" nem éreztem. Az örökség ugyanolyan kerek, ízgazdag bor, mint lenni szokott.
@kunzoo: Szia! Minden fasza. A technológia működik, két post is van a fejemben, egy a mustaljderítésről, egy a szénsavmacerációról, csak kicsit sok a dolgom. A borok szépek, nagyon sikerült megőrizni az illatokat, ügyesen használom a prést, a hűtőt, szép rend van a pincében, mióta megint magam vagyok. A vártnál sokkal könyebb az átállás, borász cimbik segítenek tanácsokkal.
Joseph Tatar:
Szép napot!
www.sylvinoservices.hu
Van több féle változat is sík és dimbes-dombos területre is,dr... (2024.09.28. 08:33)Első munkanap az új területen
vilag:
@Joseph Tatar:
Na, ez érdekes lehet. Van a projektnek valami elérhetősége, hogy hol tart a dolog... (2024.09.27. 21:03)Első munkanap az új területen
Metin:
@papp_schubert: ezt hibát én is elkövettem, a lényeg ne kénezz előtte semm (2024.09.27. 13:58)Must forrása
Joseph Tatar:
@vilag: nos azért érdekes, mert ültetőgépeket fejlesztünk erdészeti, szőlészeti vonalon. a tömörit... (2024.09.27. 08:07)Első munkanap az új területen
vilag:
@Joseph Tatar: Szia!
Kötött volt a föld, nem tudta visszatömöríteni rendesen, így két napig kelle... (2024.09.26. 09:03)Első munkanap az új területen
Pályaelhagyó agrármérnökként vettem egy szőlőt abban a dűlőben, ahol a dédapámnak, nagyapámnak is volt. A családi legendárium szerint a borfelvásárló mindig a dédapámnál kezdte a vásárlást, mert neki volt a faluban a legjobb bora. A név kötelez: a legjobb Balaton-felvidéki bort akarom csinálni.
Joseph Tatar 2024.09.28. 08:33:57
www.sylvinoservices.hu
Van több féle változat is sík és dimbes-dombos területre is,drót és járkerék vezérlésűben is.
Bejegyzés: Első munkanap az új területen
vilag 2024.09.27. 21:03:36
Na, ez érdekes lehet. Van a projektnek valami elérhetősége, hogy hol tart a dolog?
Facebook vagy valami blog vagy valami?
Kíváncsi lennék a koncepcióra.
Mivel kötött volt a talaj a nyitó "eke" kihúzta a gödröt, de a két tömörítő kerék képtelen volt betömöríteni, de az a gép még nagyon messze állt attól amivel az elmúlt években ültettettünk.
Az utóbbi években azt hiszem Wagner típusú gép ültetett, a különbség fényévekben mérhető.
Bejegyzés: Első munkanap az új területen
Metin 2024.09.27. 13:58:01
Bejegyzés: Must forrása
Joseph Tatar 2024.09.27. 08:07:32
Bejegyzés: Első munkanap az új területen
vilag 2024.09.26. 09:03:59
Kötött volt a föld, nem tudta visszatömöríteni rendesen, így két napig kellett utána locsolni meg iszapolni.
Azóta már ültettünk géppel többször is.
Nagyon jó csapat jött, GPS vezérlés meg amit akarsz, így az oltványok 2 cm-es pontossággal lettek ültetve, akár honnan nézed szépen sorol minden.
Az igazat megvallva ennyi év után azt kell mondanom, hogy nincs párja a gépi ültetésnek (legalább is homokon biztosan!).
Hosszú gyökérrel teszik el, a legtöbb oltványból az első évben már kinevelhető a tőke, nem kell visszametszeni a következő évben, ez egy év nyereség.
Ha van még valami kérdés állok rendelkezésre.
Bejegyzés: Első munkanap az új területen
Joseph Tatar 2024.09.25. 10:06:38
Bejegyzés: Első munkanap az új területen
jajnemár 2023.08.05. 09:18:14
Idén nem lesz aszály, az már tisztán látszik.
Bejegyzés: 2022
Ltd 2023.04.07. 14:16:32
Bejegyzés: 2022
apetrus · https://szoloink.hu/szolok 2022.09.12. 11:10:12
Bejegyzés: Pétillant naturel? Méthode traditionelle?
RAMBO · http://szolo.blog.hu 2022.04.22. 10:50:16
Bejegyzés: Állítható huzalmagasságú támrendszer
Viski Lajos 2022.04.06. 21:12:20
Bejegyzés: Állítható huzalmagasságú támrendszer
RAMBO · http://szolo.blog.hu 2021.11.21. 15:00:26
Bejegyzés: Mustalj derítés (pektin)
kunzoo 2021.11.18. 19:02:44
Bejegyzés: Mustalj derítés (pektin)
csite 2021.11.18. 09:11:08
Bejegyzés: Mustalj derítés (pektin)
RAMBO · http://szolo.blog.hu 2021.11.18. 08:38:47
Bejegyzés: Mustalj derítés (pektin)
csite 2021.11.18. 08:33:19
A Cellulóz, perlit csak a rosszat veszi ki a mustból?
Bejegyzés: Mustalj derítés (pektin)
RAMBO · http://szolo.blog.hu 2021.11.16. 23:24:44
Bejegyzés: Modern szüreti technológia nagyapa eszközeivel
RAMBO · http://szolo.blog.hu 2021.11.16. 23:23:32
Bejegyzés: Közlemény
kunzoo 2021.11.11. 13:14:21
Bejegyzés: Közlemény
regruta 2021.09.15. 13:12:17
Először is köszönöm az előző kérdésemre adott válaszod!
Ezzel a bejegyzéssel kapcsolatban...
A fahordós erjesztésről több helyen is olvastam (erjedési űr, kotyogó használata...stb.)
Úszófedeles inox tartályban az erjesztés hogyan néz ki, kiskerti körülmények között?
Bocsánat, ha nyilvánvalót kérdezek, de teljesen zöldfülű vagyok a borászatban...
Bejegyzés: Modern szüreti technológia nagyapa eszközeivel