Hejesbítés

"vártam két hetet, hogy biztos csak átmeneti az agybajod. de nem... most tényleg nem fogsz írni a szolo-be? egy szóccse?   én az egészből sokszor egy szót sem értek, de azért elolvasom. hát hogy lehet így letörni a többi ifjú gazda lelkesedését?   Tessék…

tovább »
2011.10.24. 22:05

Savra szüretelni: faszság

Sok jó nagy marhaságot hallottam már életemben, ezek között azonban talán a legnagyobb a savra szüretelés elmélete. Több, elismert szakirodalom szerzője is elmehet a kurva anyjába, mert nagyjából amit ebben a támakörben összehordtak, az a hozzánemértő gyökérség és a a…

tovább »
2011.10.01. 19:07

Alakul a pince is

A szüreti izgalmak elnyomták azokat az izgalmakat, amelyet a pince épülése okozott.  Pedig halad az építkezés is, habár a pince földdel való betakarását a markoló kormánytengelyének eltörése megakasztotta. A pince két szellőzőablaka beépítésre került, erősnek tűnő…

tovább »
2011.09.13. 14:41
Címkék: építkezés

Tökéletes szüret

A szüreti technológiám eddig nem volt hibátlan. A legnagyobb gondot a must lejuttatása jelentette a présházból. A cefre közül meregettük a színmustot vödrökbe, amit eleinte azzal hordtunk hodókba (ahogy fáradtunk, óhatatlanul melléfröcccsent némi must). Próbáltuk slagon át…

tovább »
2011.09.11. 17:33

Felkészülés a szüretre

Habár a múlt hét végén még csak 15MM cukor és 10,5 g/l savat mértem a borban, az elmúlt heti kánikula miatt most vasárnap is próbaszüretet tartottunk. Az eredmény döbbenetes: 18MM cukor és 7 g/l sav. Ez már optimális szüreti paramétereket jelent. Ráadásul idén a Jóisten…

tovább »
2011.09.04. 22:05

Facebook

Utolsó kommentek

A szerző

Pályaelhagyó agrármérnökként vettem egy szőlőt abban a dűlőben, ahol a dédapámnak, nagyapámnak is volt. A családi legendárium szerint a borfelvásárló mindig a dédapámnál kezdte a vásárlást, mert neki volt a faluban a legjobb bora. A név kötelez: a legjobb Balaton-felvidéki bort akarom csinálni.

süti beállítások módosítása