Téli károk

Azt hittem, nyáron már megette a rosseb, amit akart, de tévedtem. Voltam a szőlőben és a háznál, és majd' megütött a guta.

 

A szőlőben a télire felborított permetező hordót (amely felfogta az esővizet) ellopták. Ebből szoktam permetezni, általában két permetezés alatt megtelt esővel, így mindig volt elegendő vizem. Ami dühítő, hogy ez nem az a cucc, amit felkap az ember és elszalad vele. Nagyon nem. Valaki utánfutóval indult el lopni.

 

Egy fénykép az ellopott hordóról

 

A gyümölcsös körüli kerítés oszlopai a folyamatos esőzésben megszívták magukat vízzel, majd a rögtön erre következő, a talaj felszínét is csonttá fagyasztó hidegben az oszlopok sorra szétfagytak, a teljes kerítés odalett.

 

Eldőlt oszlopok

 

Rothadásnak nyoma sincs

 

Amint megérkeztem, megjelent az a napszámos is, akit lukásásra szoktam igazolni. Vakargatta a fejét, ő még ilyet nem látott, de amikor ezt látta, mondta is az apjának, hogy tavasszal valószinűleg megint jönniük kell kerítést építeni. Lottóznia kéne.

2011.01.09. 17:21

A bejegyzés trackback címe:

https://szolo.blog.hu/api/trackback/id/tr942572085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

exian · http://csabatanya.blogspot.com/ 2011.01.10. 19:08:53

A víz nálunk is nagy úr, a kis nyitott kerti vízgyűjtő tavacskánk rendszerint kilép ilyenkor medréből, és elárasztja a fél telket. Most is így van, hóolvadás után tocsogunk a vízben. Szerencsére ilyen kárunk nincs, talán 1 vagy 2 kerítéstartó oszlop adta meg magát hasonló módon.

Daeril 2011.01.17. 13:54:26

Sajnálom a károdat. Jól látom hogy az oszlopok fenyőből vannak? Próbálj esetelg akácot szerezni ha belefér a költségvetésbe mert sokkal tartósabb tapasztalatom szerint.

exian · http://csabatanya.blogspot.com/ 2011.04.21. 15:22:29

A legújabb posztod kapcsán keveredtem megint ide (megjavított kerítés), sajnos nálunk is beindultak az utánfutós tolvajok, legutóbb tőlünk a kétaknás, kinti mosogatónkat vitték el, állványostul, mindenestül, pedig az sem az az egyszemélyes, fogom és viszem kategória. Meg már sokadszorra nyomták fel a szerszámos házikót, de ott meg nincs semmi értékes holmi (a kapával meg ásóval ugye dolgozni kell, így ilyesmit nem visznek el). Sebaj, hamarosan telepítve lesz kamera is a riasztó mellé, elkapjuk egyszer csak őket! :)

Facebook

Utolsó kommentek

A szerző

Pályaelhagyó agrármérnökként vettem egy szőlőt abban a dűlőben, ahol a dédapámnak, nagyapámnak is volt. A családi legendárium szerint a borfelvásárló mindig a dédapámnál kezdte a vásárlást, mert neki volt a faluban a legjobb bora. A név kötelez: a legjobb Balaton-felvidéki bort akarom csinálni.

süti beállítások módosítása