Rizling metszés

Miután kidühöngtem magam a károkon, megnéztem, hogyan sikerült a rizling metszése. Január első munkanapján hívott Krisztián, hogy kiment a szőlőbe megkezedni a metszést. Mivel a téli nyugalmi állapot már beállt, el lehetett kezdeni a munkákat, de csak az idősebb szőlőben, a rizlingben. Itt négy félszálvesszőt hagytak a munkások, amelyből kettő kerül lekötésre, egy adja a biztonsági csapot (ez utóbbiból fejlődő vesszők lesznek a jövőre lekötve, ha valami baj éri az idei hajtásokat). A fiatal szőlő alakító metszését tavaszra hagyom, amikor már kisebb a fagyveszély.

 

Januári tavasz

 

A munkások szépen csomóra dobálták a levágott részeket, mert így lényegesen könnyebb kihordani a szőlőből. 

2011.01.10. 15:08

A bejegyzés trackback címe:

https://szolo.blog.hu/api/trackback/id/tr522574261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook

Utolsó kommentek

A szerző

Pályaelhagyó agrármérnökként vettem egy szőlőt abban a dűlőben, ahol a dédapámnak, nagyapámnak is volt. A családi legendárium szerint a borfelvásárló mindig a dédapámnál kezdte a vásárlást, mert neki volt a faluban a legjobb bora. A név kötelez: a legjobb Balaton-felvidéki bort akarom csinálni.

süti beállítások módosítása