Karácsonyi étel Enikő küvével

Karácsonykor egy új receptet próbált ki a feleségem, amely saját borunk felhasználásával készített. A recept a következő: Borban párolt fogasfilé tejszínes-mustáros mártással 100 gr vajat felolvasztunk serpenyőben és a halfiléket 2-2 percig hirtelen megsütjük benne, majd…

tovább »
2008.12.25. 19:16

Kén- és savmérő bortesztek

Elérkezett a várva várt pillanat, az itthon kapható hobbi borászati kén és savmérő egységcsomagok gigászi csatájáról tudósítok ebben a posztban. A jobb sarokban az egyszer már bizonyított versenyző, a Bakonyi-féle "Borvizsgáló készlet", a bal sarokban a blogomban…

tovább »
2008.11.26. 21:13
Címkék: anyagbeszerzés

Gyümölcsfák, díszfák ültetése

Itt van az ősz, lehullottak a levelek, tehát lehet fát ültetni. Amint arról korábban már beszámoltam, a juhok / kecskék megettek néhány gyümölcsfát, ezeket pótolni kellett. Az ültetés a már korábban leírt módon történt, persze ezúttal már kézzel ástuk ki a gödröket.…

tovább »
2008.11.11. 11:24

Vino della casa

Rómában minden sarkon van egy kisvendéglő, ahol általában elképesztően jól főznek.   La Rosa Mosquita Nem szeretek csatlakozni a mainstreamhez, akik a külföldi éttermeket istenítik, a magyarokat lehúzzák a…

tovább »
2008.11.04. 21:28

Acéltartály beszerzés

Vettem három egyenként 300 literes koracél tartályt, hogy a készre ászkolt borokat a palackozásig ebben tudjam tartani.   Az új tartályok Amikor elhatároztam, hogy acéltartályt veszek, az interneten kerestem…

tovább »
2008.09.16. 23:04
Címkék: anyagbeszerzés

Facebook

Utolsó kommentek

A szerző

Pályaelhagyó agrármérnökként vettem egy szőlőt abban a dűlőben, ahol a dédapámnak, nagyapámnak is volt. A családi legendárium szerint a borfelvásárló mindig a dédapámnál kezdte a vásárlást, mert neki volt a faluban a legjobb bora. A név kötelez: a legjobb Balaton-felvidéki bort akarom csinálni.

süti beállítások módosítása