Karácsonyi étel Enikő küvével

Karácsonykor egy új receptet próbált ki a feleségem, amely saját borunk felhasználásával készített. A recept a következő:

Borban párolt fogasfilé tejszínes-mustáros mártással

100 gr vajat felolvasztunk serpenyőben és a halfiléket 2-2 percig hirtelen megsütjük benne, majd tűzálló tálba tesszük. Megsózzuk, meglocsoljuk citromlével, megszórjuk újhagyma karikákkal és aláöntünk 0,5-1 dl Enikő küvét, majd az egészet lefóliázva 175°C-os sütőben 15 percig pároljuk.
Amikor kész a hal, a boros levet alóla hozzáöntjük a vajhoz, összeforraljuk, tejszínnel, mustárral ízesített mártást készítünk.
 

Borban párolt fogasfilé


Amikor a nejem kivette a sütőből a tálat, annyira jól nézett ki az étel, hogy gyorsan készítettem egy fotót róla. (A boros pároló léből készült a tejszínes mártás.)

Mindenkinek nagyon ajánlom ezt a fogást, ugyanis gyorsan és egyszerűen elkészíthető, és nagyon finom.

 

2008.12.25. 19:16

A bejegyzés trackback címe:

https://szolo.blog.hu/api/trackback/id/tr141357477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2008.12.25. 19:16:00

Igen ez az étel KIZÁRÓLAG Enikő küvével készíthető, ami csak nálam kapható. A hagymakérdést is megoldjuk valahogy...

:)

Anonymous 2008.12.25. 19:16:00

Igen, én sem kaptam sehol újhagymát...

palack 2008.12.25. 19:16:00

Lehet, hogy könnyű elkészíteni, de az egyik hozzávaló azért nem mindenkinek pihen ott a hűtőjében ;-)

Facebook

Utolsó kommentek

A szerző

Pályaelhagyó agrármérnökként vettem egy szőlőt abban a dűlőben, ahol a dédapámnak, nagyapámnak is volt. A családi legendárium szerint a borfelvásárló mindig a dédapámnál kezdte a vásárlást, mert neki volt a faluban a legjobb bora. A név kötelez: a legjobb Balaton-felvidéki bort akarom csinálni.

süti beállítások módosítása