Karácsonykor egy új receptet próbált ki a feleségem, amely saját borunk felhasználásával készített. A recept a következő:
Borban párolt fogasfilé tejszínes-mustáros mártással
100 gr vajat felolvasztunk serpenyőben és a halfiléket 2-2 percig hirtelen megsütjük benne, majd tűzálló tálba tesszük. Megsózzuk, meglocsoljuk citromlével, megszórjuk újhagyma karikákkal és aláöntünk 0,5-1 dl Enikő küvét, majd az egészet lefóliázva 175°C-os sütőben 15 percig pároljuk.
Amikor kész a hal, a boros levet alóla hozzáöntjük a vajhoz, összeforraljuk, tejszínnel, mustárral ízesített mártást készítünk.
Borban párolt fogasfilé |
Amikor a nejem kivette a sütőből a tálat, annyira jól nézett ki az étel, hogy gyorsan készítettem egy fotót róla. (A boros pároló léből készült a tejszínes mártás.)
Mindenkinek nagyon ajánlom ezt a fogást, ugyanis gyorsan és egyszerűen elkészíthető, és nagyon finom.
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.