Ez így működik

A mezőgazdaságban a "biztosan ott lesz holnapra" kifejezést kb. annyira kell komolyan venni, mintha egy arab kupeccel egyeznénk meg bármiben Marakesh egyik sikátorában. Ennek folyományaként a "jó, akkor a jövő héten megbeszéljük, hogy mikor lesz esedékes" szófordulat simán jelentheti azt, hogy a legváratlanabb pillanatban, amikor légvonalban 150 km-re tartózkodsz a borospincédtől, kapsz egy ilyen tartalmú telefonhívást: "Itt állunk a pincénél a [...]-vel, hová tegyük?". Teljesen kézenfekvő, hogy ilyenkor egy képviselőd 5 percen belül a helyszínre ér, és átnyújt 95 millió forintot jelöletlen, kis címletű bankjegyekben a [...] ellenértékeként - hiszen annyi mindig van otthon, ugye.

 

Egyszerűen imádom ezt a prést!

 

 

A prés leszállítása a múlt héten pénteken volt esedékes, de az eladó furgonja elromlott, így megállapodtunk abban, hogy kb. két hét múlva próbálunk újra időt egyeztetni. A szállítás hétfőn történt, amikor már nem tudtam Dörgicsén lenni, így a feleségem és a napszámosom segített az átvételnél. Az eszközt nem sikerült kipróbálni, mert a villanyszerelő valami másmilyen aljzatot tett fel, mint ami a présen volt.

 

Kihívtam a villanyszerelőt, aki kicserélte a dugót. A prést továbbra sem sikerült kipróbálni, mert az e-on oszlopán valami hiba történt.

 

Kihívtam az e-ont, akik megjelentek, és közölték, hogy ezt a hibát ismerik, valakik arrébb szőlőt telepítettek, és valószínűleg megfúrták a földkábelt. Ha a hiba tartósan fennáll, akkor feltárják a vezetéket, egyelőre biztosítékot cserélnek. Ez megnyugtató: ha leáll a préselés szüretkor, akkor majd elkezdenek keresni egy lapátos embert. Btw., valaki nem definiálná nekem a "tartósan fennáll" fogálmát? Esetleg nem azt jelenti, hogy már tudnak róla és már megint szólt valaki?

 

Végül sikerült kipróbálni a prést, a forgásirány jó, szépen működik.

2012.06.22. 10:13
Címkék: pincemunkák

A bejegyzés trackback címe:

https://szolo.blog.hu/api/trackback/id/tr434602389

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Biztosan ott lesz holnapra 2012.06.28. 16:30:01

A mezőgazdaságban a „biztosan ott lesz holnapra” kifejezést kb. annyira kell komolyan venni, mintha egy arab kupeccel egyeznénk meg bármiben Marakesh egyik sikátorában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apt-get install (törölt) 2012.06.26. 21:07:56

Ez a szabad Piac, mi a gondod vele?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.07.01. 15:24:42

@apt-get install: a szabad piac lényege az, hogy aki tisztességes, kiszorul róla. :)

oregdiak 2012.07.02. 15:47:08

Látod ez a különbség a "gépÉsz-ek" és a "villanyÁsz-ok" között.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2012.07.03. 08:49:05

@oregdiak: a gépészek fasza gyerekek, járnak helyettük a fogaskerekek... :DDDD

Facebook

Utolsó kommentek

A szerző

Pályaelhagyó agrármérnökként vettem egy szőlőt abban a dűlőben, ahol a dédapámnak, nagyapámnak is volt. A családi legendárium szerint a borfelvásárló mindig a dédapámnál kezdte a vásárlást, mert neki volt a faluban a legjobb bora. A név kötelez: a legjobb Balaton-felvidéki bort akarom csinálni.

süti beállítások módosítása