Csakazértis!

Amint azt már korábban írtam, a fagy kinyírta a gyümölcsös kerítését. Komoly és precíz előkészületek után a hétvégén lementem Dörgicsére, és a napszámosokkal megcsináltuk újra, de ezúttal szőlészeti betonoszlopokkal.

 

Újra áll a kerítés

 

A fák szépen kihajtottak, már a múltkor kicseréltem azt az egyet, ami még tavaly feladta, így kellemes környzetben, madárcsicsergés közepette szakadtak meg az emberek a 70 kilós oszlopok emelgetésében. Nem állítom, hogy a végeredmény nem emlékeztet valamelyik megszállt területet övező kerítésre - de anyu rettegése olyan fokot ért el az áttelelő gumósokat kikaparó szarvasokkal kapcsolatosan, hogy talán ez a berlini fal méretű rémség elég lesz a megnyugtatására.

2011.04.17. 20:11

A bejegyzés trackback címe:

https://szolo.blog.hu/api/trackback/id/tr842834384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

exian · http://csabatanya.blogspot.com/ 2011.04.19. 21:52:07

Szép, szép! Mi is kint voltunk ma a Tanyán, mert a fű is valahogy olyan szinten ráeszmélt, hogy tavasz van, hogy csak na, ezért nyírni kellett rendesen, mielőtt túl nő minket, meg mindent. Izzadt a fűnyíró, na meg én is. Na de, hogy ON legyek, legközelebb (pénteken) én is kerítést fogok javítgatni, mert ma vettem észre, hogy az elmúlt pár alkalommal megtörtént nyúlól feltörő szakemberek valszeg mindig ugyanott menekültek, így egy helyen rendesen megfeküdt a kerítés, szép homorú ív kerekedett benne, vagyis rajta. És hogy még ONabb legyek: milyen hosszú ez a kerítés!? Mert így kép alapján is huh! Még végigjárni is szép teljesítmény lehet, nem hogy lerakni. Az öregem állítólag egyedül rakta le a Tanya kerítését körben 25 évvel ezelőtt, az ugyan nem olyan sok, de úgy 200m biztos megvan. Ez az egy oldalad talán megvan önmagában ennyi!?

Üdv,
Csaba
csabatanya.blogspot.com/

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2011.04.23. 12:27:29

@exian: 32+4 oszlop áll, átlag 3-4 méteres távolságokra. Olyan 100 méter lehet a hossza.

Facebook

Utolsó kommentek

A szerző

Pályaelhagyó agrármérnökként vettem egy szőlőt abban a dűlőben, ahol a dédapámnak, nagyapámnak is volt. A családi legendárium szerint a borfelvásárló mindig a dédapámnál kezdte a vásárlást, mert neki volt a faluban a legjobb bora. A név kötelez: a legjobb Balaton-felvidéki bort akarom csinálni.

süti beállítások módosítása