Bor a Szigeten

A Sziget Fesztiválon pár éve a hagyományos italnak számító sör mellett megjelent a bor is, kezdetben egy sátorral, a Présházzal. A dolog olyan jó ötletnek tűnt, hogy idén már több borkereskedés is megjelent, leginkább a fröccsre koncetrálva. A kereskedések egy kis udvart zárnak körbe, vannak hagyományos fröccsök, leginkább reduktív, kellemes italú borokból, valamint mindenféle érdekes bor-szóda alapú keverékek bodza és egyéb szörpökkel turbózva. Azt hiszem, ár/teljesítmény arányban a házmester a legjobb vétel, én legalábbis nem érzem azt a püffesztő, kiszáradt szájú érzést, ami ugyanannyi sör elfogyasztása után hazafelé botorkálva szokott rám törni.

 

Itt finom a Pinot Noir - Kékfrankos rozé

 

Különösen jó dolog, ha az egyik borkereskedésből olyasvalaki köszön rád, akivel hosszú évekig együtt fociztál. Tegnap a Bakkhosz pincénél melegítettünk be, a régi idők nagy focijára emlékezve, de a koncertek után határozottan a jó bor vezérelt vissza. Mindenkinek ajánlom tőlük a pinot-kékfrankos rozé házasítást, épeszű áron nagyon kellemes Sziget-itókát kapunk ha fröccsként isszuk, de magában kóstolva is bőven vállalható, tikka marsala után kifejezetten jól csúszik.

2010.08.14. 10:19
Címkék: kóstolás

A bejegyzés trackback címe:

https://szolo.blog.hu/api/trackback/id/tr952220910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.08.14. 17:40:51

Abszolút támogatom. Magam is inkább borissza vagyok.

Facebook

Utolsó kommentek

A szerző

Pályaelhagyó agrármérnökként vettem egy szőlőt abban a dűlőben, ahol a dédapámnak, nagyapámnak is volt. A családi legendárium szerint a borfelvásárló mindig a dédapámnál kezdte a vásárlást, mert neki volt a faluban a legjobb bora. A név kötelez: a legjobb Balaton-felvidéki bort akarom csinálni.

süti beállítások módosítása