A pincében lassan melegszik a levegő, most 14 fok körül van a hőmérséklet. A szőlő virágzásakor a borok - a régi megfigyelés szerint - újra megindulnak, és a maradékcukor (részben vagy egészben) kiforr. És tényleg: a háromból két acéltartályban beindult az erjedés.
Hamarosan virágba borul a szőlő |
Ez a folyamat egészen más, mint az őszi forrás - csak szelíd pötyögés, és a bor a szénsavtól szúrós lesz. Egy kevés ként adtam a borhoz, mert azt olvastam, hogy az erjedés során adagolt kén hatására a cukor lényegesen nagyobb hányada alakul glicerinné, mint alkohollá. Meglátjuk, beválik-e.
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.