A fiamnak az oviban egy belorusz kiskoma az egyik cimborája. Mivel a hétvégék mostanában a játszóház meglátogatásán kívül semmilyen programra nem alkalmasak nekünk (a kisbaba miatt), így néha egy-egy ovodistát áthívunk a szüleivel együtt, akikkel iszogatunk, sütit eszünk míg a kölkökberregve autókat tologatnak a földön. Most hétvégén Maxim (így hívják a belorusz kissrácot) járt nálunk a szüleivel, és a régi sztereotípiák mentén (ha orosz akkor rövidital), megkínáltam őket a saját pálinkánkból. Néztem, ahogy isznak, és kiderült, hogy a vodkán szocializálódott beloruszok nem tudják élvezni a pálinka ízét. Nem csodálom, hiszen a vodka tiszta etilalkohol vizes oldata, gyakorlatilag minden íz nélkül (ha az enyhe Technokol rapid aromát nem nevezzük annak). Megtanítottam őket pálinkát inni (felujjongtak, "jé, tényleg szőlő!"), cserébe ők is elmondták, hogyan kell vodkát inni úgy, hogy a lehető legkisebb fájdalommal járjon.
Így iszunk mi (pálinkát)
A nyelvünkkel egy kanálszerű formát kell kialakítani, és abba kell tölteni a pálinkát. Ezután azt fel kell nyomni a szájpadlásunkig, és ott kell tartani kb. 3 másodpercig. Ezután kell lenyelni, majd egy nagy levegőt kell venni a szájon át, és azt lassan ki kell fújni az orron keresztül. Így érezhető egyszerre az íz és az aroma.
Így isznak ők (vodkát)
A levegőt teljesen ki kell fújni a tüdőből, majd minden szájban öblögetés nélkül meg kell inni a vodkát. Ezután a levegőt még jobban ki kell fújni, majd enni egy falatot, és utána lehet újra levegőt venni.
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.