Kis prés

A szalmabor készítéséhez vettem egy kis prést - összesen 3 sornyi sárga muskotályt tervezek, amiből egy állvánnyit fel fogok kötözni minden évben. Ezt Karácsony-Újév környékén le fogjuk bogyózni, és a szemeket megroppantjuk a darálón, és ezen a kicsi présen ki fogjuk sajtolni. A bor üvegballonban fog megerjedni. Szóval, amint lejutok Dörgicsére, felhozom a töppedt szőlőt, és nekilátunk a "szüretnek".

A gyerekeket nem lehet elég korán bevonni a munkába. Pillanatnyilag még nem érik fel a rendes prést, de ez a kicsi pont a méretük, így amíg könnyű, húzhatják ők is. Így a mustot, amit megisznak belőle a magukénak érzik, azaz megtanulják, hogy a jóért fáradni kell.

 

Az első szárnypróbálgatások

 

2010.01.11. 15:50
Címkék: szalmabor

A bejegyzés trackback címe:

https://szolo.blog.hu/api/trackback/id/tr151663813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook

Utolsó kommentek

A szerző

Pályaelhagyó agrármérnökként vettem egy szőlőt abban a dűlőben, ahol a dédapámnak, nagyapámnak is volt. A családi legendárium szerint a borfelvásárló mindig a dédapámnál kezdte a vásárlást, mert neki volt a faluban a legjobb bora. A név kötelez: a legjobb Balaton-felvidéki bort akarom csinálni.

süti beállítások módosítása