Felkészülés a szüretre

Habár a múlt hét végén még csak 15MM cukor és 10,5 g/l savat mértem a borban, az elmúlt heti kánikula miatt most vasárnap is próbaszüretet tartottunk. Az eredmény döbbenetes: 18MM cukor és 7 g/l sav. Ez már optimális szüreti paramétereket jelent. Ráadásul idén a Jóisten…

tovább »
2011.09.04. 22:05

Pincebővítés

A nyomorult adminisztráció után a gyakorlati munkák jól haladnak: szépen alakul az új pince. Már elkészült az új pinceág szerkezete, most a szigetelés van soron. A boltíves, kisméretű téglából falazott pincét kívülről egy beton szarkofág védi, és erre kerül a földtakaró.…

tovább »
2011.08.29. 09:17

Facebook

Utolsó kommentek

A szerző

Pályaelhagyó agrármérnökként vettem egy szőlőt abban a dűlőben, ahol a dédapámnak, nagyapámnak is volt. A családi legendárium szerint a borfelvásárló mindig a dédapámnál kezdte a vásárlást, mert neki volt a faluban a legjobb bora. A név kötelez: a legjobb Balaton-felvidéki bort akarom csinálni.

süti beállítások módosítása