Eredés

Hétvégén lent voltam a pincénél, ellenőriztem az oltások eredésést. Ami eddig kihajtott, az kb. 30%-a a beoltott vesszőknek. Ennél jobbra számítottam, de az időjárás nem kedvezett: tavasszal a szélvihar tördelte egyenletlenre a sorokat kétszer, majd az özönvíz miatt nem lehetett időben elkezdeni az oltást. Nos, ez van. Ami megeredt, az viszont szépen hajt. Mindegy, legalább megtanultam így oltani - viszont jövőre biztosan gyökeres oltványokat készíttetek az oltóvesszőkből.

 

Bontakozó rügy az oltványon 2

 

 

Bontakozó rügy az oltványon

 

2010.07.04. 22:10

A bejegyzés trackback címe:

https://szolo.blog.hu/api/trackback/id/tr342129593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IWAS 2010.07.14. 16:27:05

Szia! Miért döntöttél az átoltás mellett? Úgy értem, hogy mely fajta arányát akartad mely másik fajta rovására növelni? Azt írtad korábban, hogy te szeretnéd a környék legjobb borát készíteni. Gondolom, hogy olyat, amelyik neked legjobban ízlik (az a minimum, hogy egy bor hibátlan legyen, azon felül meg ízlés dolga). Volt szerencsém számos házibort kóstolni (vörösöket, fehéreket, szárazakat, édeseket: 1-től 5 pontig terjedően), és úgy látom, hogy vannak fajták, amelyekből megfelelő minőségű bor készíthető (a házasításban is komoly lehetőségek rejlenek). Ha jól érzékelem, neked a kedvenc fajtád az olaszrizling. Gondoltál már arra, hogy esetleg készítesz egy hordónyi kései szüretelésű bort belőle? Szászi Endre is arrafelé borászkodik, neki ez bejött ;-)

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2010.07.14. 22:10:56

Valahol van egypár olyan bejegyzés, ami a "tervek" cimkével legyűjthető. Ezekben a postokban leírtam, hogy milyen borokat fogok készíteni. A legjobb Balaton-felvidéki bor továbbra is cél - sok sok sok tanulás után, talán majd elérem. :)

Kései olasz nem lesz (elképesztően tömény a nem kései is, 21,5-ös cukorral szedve), kései sárga muskotály lesz.

Facebook

Utolsó kommentek

  • bakatorro: besz@rás. nem tudtam hirtelen, hogy röhögjek vagy sírjak. viszont tűpontos. (2024.10.19. 16:50) Vércsoport-azonos borászati technológia
  • Joseph Tatar: Szép napot! www.sylvinoservices.hu Van több féle változat is sík és dimbes-dombos területre is,dr... (2024.09.28. 08:33) Első munkanap az új területen
  • vilag: @Joseph Tatar: Na, ez érdekes lehet. Van a projektnek valami elérhetősége, hogy hol tart a dolog... (2024.09.27. 21:03) Első munkanap az új területen
  • Metin: @papp_schubert: ezt hibát én is elkövettem, a lényeg ne kénezz előtte semm (2024.09.27. 13:58) Must forrása
  • Joseph Tatar: @vilag: nos azért érdekes, mert ültetőgépeket fejlesztünk erdészeti, szőlészeti vonalon. a tömörit... (2024.09.27. 08:07) Első munkanap az új területen
  • Utolsó 20

A szerző

Pályaelhagyó agrármérnökként vettem egy szőlőt abban a dűlőben, ahol a dédapámnak, nagyapámnak is volt. A családi legendárium szerint a borfelvásárló mindig a dédapámnál kezdte a vásárlást, mert neki volt a faluban a legjobb bora. A név kötelez: a legjobb Balaton-felvidéki bort akarom csinálni.

süti beállítások módosítása