Szalmabor - forrás utáni fejtés

Ó igen, a forrás leállt, így nem hagytam tovább félben a borokat, hogy az illata ne illanjon el. Szépen összefejtettem őket, így cca. 37 liter borom lett. Most annak a résznek kellene következnie, hogy megkóstóltam, és soha sem ittam ehez foghatót ... de egyelőre ez a rész még várat magára. Fogalmam sincs, mekkora az alkoholfoka, de érzetre bármelyik pálinka jelenthet. A sava rendben van, talán némi maradékcukor is van benne, meg a kotlósmusra annyira jellemző kesernyés íz. Még erősen szénsavas, ami a kesernyével együtt mindent elnyom. Igazán azt vártam volna, hogy valami fergeteges sül ki a dologból, de semmi efféle nem történt - legalábbis egyelőre.

 

 

Az üveg direkt ragacsos. Ez egy bonyolult csapda a gyerekek ellen. :)

 

 

Hévégén a szőlőben voltam, majd írok róla mindenfélét, most azonban ehez túl fáradt vagyok.

2010.03.21. 20:00
Címkék: szalmabor

A bejegyzés trackback címe:

https://szolo.blog.hu/api/trackback/id/tr171848363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fiatalborivo 2010.03.22. 11:44:29

Ha szalmabor és töppesztett szemekből készítetted és főleg hogy a nejednek szántad, gondolom édessége miatt, akkor nem kellett volna a forrást kontrollálni, hogy édes maradjon és ne forrjon ki minden cukor alkohollá?

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2010.03.22. 13:37:03

De, lehet...valószínű...majd kárpótolom valami finommal.

Őszintén, nem hittem volna, hogy kiforr szárazra.

greybull 2010.03.30. 18:59:14

Aszongyák, hogy bort lehet szőlőből is csinálnyi... de nem érdemes.

Facebook

Utolsó kommentek

A szerző

Pályaelhagyó agrármérnökként vettem egy szőlőt abban a dűlőben, ahol a dédapámnak, nagyapámnak is volt. A családi legendárium szerint a borfelvásárló mindig a dédapámnál kezdte a vásárlást, mert neki volt a faluban a legjobb bora. A név kötelez: a legjobb Balaton-felvidéki bort akarom csinálni.

süti beállítások módosítása