Ágyaspálinka véglegesítése

A múltkori bejegyzésben még csak azt tudtam megmutatni, hogyan ázik a mazsola.

 

Azóta a pálinkát lefejtettem a mazsoláról. A színe szép sárga lett, az íze szinte mézszerűen édes. A mazsolát nem lehet a végtelenségig a pálinkában áztatni, mert egy kilúgozott, ízetlen tasak lesz belőle. Az áztatás után mindenféle növényi részek úszkáltak a pálinkában, amit én nem tartok túlságosan gusztának. Ezért a pálinkát kávéfilteren átszűrtem, amitől az homogén lett. Ezután már csak az ízét kell beállítani: se túl geil, se ízetlen ne legyen. Ehez az eredeti pálinkát használom. Ha ajándékba készül, akkor érdemes az aljára a kiáztatott mazsolák közül néhányat leöblíteni (hogy a leváló darabkák újra ne zavarosítsák a pálinkát), majd beledobni az üveg aljára. A leválasztott mazsolát, amely pillanatnyilag tele van pálinkával, csokikrémes sütibe lehet felhasználni, ilyenkor a rumot érdemes kihagyni a krémből.

 

A megszűrt ágyaspálinka

 

2009.12.27. 21:42

A bejegyzés trackback címe:

https://szolo.blog.hu/api/trackback/id/tr61627109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook

Utolsó kommentek

A szerző

Pályaelhagyó agrármérnökként vettem egy szőlőt abban a dűlőben, ahol a dédapámnak, nagyapámnak is volt. A családi legendárium szerint a borfelvásárló mindig a dédapámnál kezdte a vásárlást, mert neki volt a faluban a legjobb bora. A név kötelez: a legjobb Balaton-felvidéki bort akarom csinálni.

süti beállítások módosítása