A múltkori bejegyzésben még csak azt tudtam megmutatni, hogyan ázik a mazsola.
Azóta a pálinkát lefejtettem a mazsoláról. A színe szép sárga lett, az íze szinte mézszerűen édes. A mazsolát nem lehet a végtelenségig a pálinkában áztatni, mert egy kilúgozott, ízetlen tasak lesz belőle. Az áztatás után mindenféle növényi részek úszkáltak a pálinkában, amit én nem tartok túlságosan gusztának. Ezért a pálinkát kávéfilteren átszűrtem, amitől az homogén lett. Ezután már csak az ízét kell beállítani: se túl geil, se ízetlen ne legyen. Ehez az eredeti pálinkát használom. Ha ajándékba készül, akkor érdemes az aljára a kiáztatott mazsolák közül néhányat leöblíteni (hogy a leváló darabkák újra ne zavarosítsák a pálinkát), majd beledobni az üveg aljára. A leválasztott mazsolát, amely pillanatnyilag tele van pálinkával, csokikrémes sütibe lehet felhasználni, ilyenkor a rumot érdemes kihagyni a krémből.
A megszűrt ágyaspálinka |
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.