Szalmabor - újra

A tavalyi szalmabor kísérlet teljes kudarccal zárult. (A szalmabor azt jelenti, hogy a szőlőt szalmára fektetve töppesztették, és a töppedt szemekből bort készítettek. Általában a töppesztett szemeket kiáztatták, és ezt a cefrét préselték ki.) A történet ott siklott félre, hogy az áztatás miatt a bor roppant csersavas lett.

 

Idén újra kísérletet teszek - ezúttal azonban teljesen más úton. Az alapanyag ugyanaz: sárga muskotály.

 

Sárga muskotály október elején

 

A szőlőt felkötözéssel szikkasztom - szalma híján. Idén remekül termett a sárga muskotály, szépen be is értek a fürtök. Anyu a múlt héten, az rossz idő beköszönte előtt szüretelt, és a pince pihenőszobáját elborítottáka felaggatott fürtök. Minden, aminek nyele van, be lett fogva. 

 

Szikkadó fürtök az októberi napsütésben

 

2009.10.15. 22:12

A bejegyzés trackback címe:

https://szolo.blog.hu/api/trackback/id/tr231452987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook

Utolsó kommentek

A szerző

Pályaelhagyó agrármérnökként vettem egy szőlőt abban a dűlőben, ahol a dédapámnak, nagyapámnak is volt. A családi legendárium szerint a borfelvásárló mindig a dédapámnál kezdte a vásárlást, mert neki volt a faluban a legjobb bora. A név kötelez: a legjobb Balaton-felvidéki bort akarom csinálni.

süti beállítások módosítása