A tavalyi szalmabor kísérlet teljes kudarccal zárult. (A szalmabor azt jelenti, hogy a szőlőt szalmára fektetve töppesztették, és a töppedt szemekből bort készítettek. Általában a töppesztett szemeket kiáztatták, és ezt a cefrét préselték ki.) A történet ott siklott félre, hogy az áztatás miatt a bor roppant csersavas lett.
Idén újra kísérletet teszek - ezúttal azonban teljesen más úton. Az alapanyag ugyanaz: sárga muskotály.
Sárga muskotály október elején |
A szőlőt felkötözéssel szikkasztom - szalma híján. Idén remekül termett a sárga muskotály, szépen be is értek a fürtök. Anyu a múlt héten, az rossz idő beköszönte előtt szüretelt, és a pince pihenőszobáját elborítottáka felaggatott fürtök. Minden, aminek nyele van, be lett fogva.
Szikkadó fürtök az októberi napsütésben |
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.