Tovább élő hagyomány

A múltkor a parasztház blogban egy érdekes bejegyzést olvastam, ami arról szólt, hogy a kert megváltoztatása mennyire teszi tönkre a hely eredeti varázsát.   Nagyszüleim háza Akkor hosszasan elgondolkoztam…

tovább »
2007.12.09. 21:24

Így kóstolunk mi

Ez a blog hangsúlozottan techno-blog kíván lenni, mely a házi szőlőművelés és borkészítés munkáit írja le, ám néha nem bírom megállni, hogy mindenféle egyéb dolgokkal elő ne hozakodjak, mint most, a borissza társaságunk rendes összejöveteléről szóló beszámolón.  …

tovább »
2007.11.20. 14:10
Címkék: kóstolás

Itt egy lyuk - sajnáljuk

Itt lesz a gyümölcsös  A markológép sikeresen kiásta a lyukakat, ám a folyamatos esőzés olyan cupákosra áztatta a talajt, hogy ültetésről szó sem lehetett. Megbeszéltem az oltványkészítővel, hogy a rendelt tételt levermeli (mert én ezt nem…

tovább »
2007.11.04. 11:21
Címkék: gyümölcsös

Gyümölcsös telepítési előkészületek

A szőlőben csak két gyümölcsfa van: egy sárgabarack és egy dió. Viszont a házunk mögött van egy jókora telek, amely kínálja magát egy gyümölcsös telepítésére. Terveim szerint az innen szüretelt gyümölcsöt megesszük, felfőzzük lekvárnak, lefagyasztjuk télire a…

tovább »
2007.10.20. 21:36
Címkék: gyümölcsös

Lapszűrő önfelszívó szivattyúval

Szert tettem egy lapszűrőre. Eredetileg önfelszívó borszivattyút szerettem volna venni a fejtéshez, mert a nyílt fejtéskor sok illatanyag eltévozik a borból, de a termékeket megismerve célszerűbbnek látszott egy lapszűrő vásárlása, mert olyan szivattyú van rajta, amit a…

tovább »
2007.10.11. 16:33
Címkék: anyagbeszerzés

Facebook

Utolsó kommentek

A szerző

Pályaelhagyó agrármérnökként vettem egy szőlőt abban a dűlőben, ahol a dédapámnak, nagyapámnak is volt. A családi legendárium szerint a borfelvásárló mindig a dédapámnál kezdte a vásárlást, mert neki volt a faluban a legjobb bora. A név kötelez: a legjobb Balaton-felvidéki bort akarom csinálni.

süti beállítások módosítása