Lapszűrő önfelszívó szivattyúval

Szert tettem egy lapszűrőre. Eredetileg önfelszívó borszivattyút szerettem volna venni a fejtéshez, mert a nyílt fejtéskor sok illatanyag eltévozik a borból, de a termékeket megismerve célszerűbbnek látszott egy lapszűrő vásárlása, mert olyan szivattyú van rajta, amit a fejtéshez is tudok használni, ellenben utólag nem lehet szűrőkeretet venni hozzá. A választás a Colombo12 elnevezésű termékre esett.

 

Colombo12 szivattyú lapszűrővel


A vásárlás részben interneten keresztül történt, ugyanis a Budapesten található borászati boltok azt az érdekes üzletpolitikát követik, hogy hétvégén egyáltalán nincsenek nyitva. A keresőprogram számos szivattyút talált, ezek közül az itt található kereskedést hívtam fel elsőként.

Meglepetésemre egy kompetens emberrel sikerült beszélnem, és még nagyobb meglepetésemre odafigyelt arra, amit kértem tőle, valamint betartotta az igért időpontot is: olyan precíz és korrekt kinézetű ajánlatot kaptam, ami igazán üdítő változatosság színvonalminimalizát országunkban.

A telefonos egyeztetés során kiderült, hogy az Akali-Nagyvázsony-Veszprém-Balatonfüred vonalon sok gazdaboltnak szállítanak, így még azt is tudják vállalni, hogy az amúgy útba eső Dörgicsére anyunak beadják a rendelt termékeket.

Precízen kiállított számla érkezett a neten, amit átutalással egyenlítettem ki. A szállításban volt némi csúszás (elromlott a furgon, így egy nappal később érkezett meg a szűrő, de ez nem érdekelt) ámde (anyu elmondása szerint) egy roppant szimpatikus ember kibontotta a csomagolást, és elsorolta, hogy mi minden van a dobozban - és ez melyik tétel a számlán.

Külön pozitívumként megemlítem, hogy a kereskedő (a megrendelő e-mail alapján?) megkereste a neten a blogomat, elolvasta, és további termékeket ajánlott. Összességében: az egész vásárlással kapcsolatosan csak pozitív dolgokról tudok beszámolni. (Még mielőtt megkapnám: listaáron jutottam a géphez, ez nem marketing bejegyzés.)

A szűrőt (illetve azt még nem, csak a szivattyút) hétvégén próbálom ki. A finomseprő marad.

 

2007.10.11. 16:33
Címkék: anyagbeszerzés

A bejegyzés trackback címe:

https://szolo.blog.hu/api/trackback/id/tr631357410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anonymous 2007.10.11. 16:33:00

A lapszűrőt csak palackozáshoz ajánlom. A vörösbor palackozásnál a fél steril lappal a fehérbornál pedig a steril lapot ajánlom. Ezt megelőzően a kovaföld szűrőt. Minden bor mozgatás és szűrést nyúzásnak tarok. Tehát gondoljuk végig a folyamatokat.

Anonymous 2007.10.11. 16:33:00

a szivattyú valóban jó, a szűrőbetétek között nekem egy kicsit szökik a bor. nem tudom annyira meghúzni a csavarokat, hogy "tökéletes" legyen a zárás.
szüretkor az egyik gazda szivattyúnak működtette, ahhoz is nagyon jó volt. ilyenkor persze nem használta a lapszűrőt

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2007.10.11. 16:33:00

Elnézést minden jószándékú kommentezőtől, de megjelentek a blogon a kommentekben spammelők, így be kellett állítanom a betűszó ellenőrzést.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2007.10.11. 16:33:00

Nem, most átkötöm szivattyúnak. A lapszűrés csak az első fejtéskor lesz, akkor még durva szűrőn, főleg a hordóalja leszűréséhez.

Egyébként holnap írok postot a tapasztalatokról: a szivatyú amúgy zseniális.

Spicc 2007.10.11. 16:33:00

A lapszűrő nálad miért kell a fejtéshez? Azt nem csak a legvégén, a palackozásnál szokták használni? Friss bornál még rengeteg hasznos anyagot kiszűrhet a borból.

bakatorro 2018.12.05. 09:38:10

ááá, én egy rover 20 szivattyút vettem és most csak szűrőkeretet vennék hozzá. ezek szerint ez bukta? :(

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2018.12.05. 11:10:37

Szerintem ingyen oda tudom adni az ényémet. Ne kérdezd, mikor. :)

kunzoo 2018.12.06. 21:08:29

@bakatorro:
Egy ilyet nyugodtan hozzácsatlakoztathatsz a Roverhez. Magam is szűrök hasonló felállással. Sterilre még nem szűrtem Roverrel, remélem menni fog. Vörösbort szűrtem már vele, remekül ment.

Ezt találtam:

www.jofogas.hu/zala/Boraszati_lapszuro_elado_83938749.htm

bakatorro 2018.12.10. 08:34:47

@RAMBO: köszönöm a szivélyességed, de találtam egy nagykernél olyat, aminek a szivattyúja hibás volt, így gyakorlatilag féláron megszereztem. mondjuk nincs hozzá nyomásszabályzó, ze mennyire para?

bakatorro 2018.12.10. 08:37:57

@kunzoo: köszi, de már megoldódott (-ni látszik). a vörösből nem veszi ki nagyon a színt / tannint a szűrés? a fehérnél elég a 18-as szűrőlap?

kunzoo 2018.12.11. 10:38:56

@bakatorro: valamennyit kivesz, de minimális. inkább a testességből veszít, hisz szárazanyagot vesz ki a borból. Szerintem a színt inkább a derítés koptatja.

A 18-ast mire érted? Hobra szűrőlap jelölénél az még nem steril lap. Ha száraz a bor akkor elég lehet, ha van benne maradékcukor akkor 10 vagy az alatti kell. hobra lapok esetén.

bakatorro 2018.12.13. 16:42:03

@kunzoo: 18 mikron szemcseméret. "A durva friss borokat fokozatosan szűrjük,
használjunk minél nagyobb mikronos szűrőlapot
előszűrésre, majd utána használjunk fokozatosan kisebb
mikronos lapot." - Digitális tankönyvtár - szűrés.

Facebook

Utolsó kommentek

  • bakatorro: besz@rás. nem tudtam hirtelen, hogy röhögjek vagy sírjak. viszont tűpontos. (2024.10.19. 16:50) Vércsoport-azonos borászati technológia
  • Joseph Tatar: Szép napot! www.sylvinoservices.hu Van több féle változat is sík és dimbes-dombos területre is,dr... (2024.09.28. 08:33) Első munkanap az új területen
  • vilag: @Joseph Tatar: Na, ez érdekes lehet. Van a projektnek valami elérhetősége, hogy hol tart a dolog... (2024.09.27. 21:03) Első munkanap az új területen
  • Metin: @papp_schubert: ezt hibát én is elkövettem, a lényeg ne kénezz előtte semm (2024.09.27. 13:58) Must forrása
  • Joseph Tatar: @vilag: nos azért érdekes, mert ültetőgépeket fejlesztünk erdészeti, szőlészeti vonalon. a tömörit... (2024.09.27. 08:07) Első munkanap az új területen
  • Utolsó 20

A szerző

Pályaelhagyó agrármérnökként vettem egy szőlőt abban a dűlőben, ahol a dédapámnak, nagyapámnak is volt. A családi legendárium szerint a borfelvásárló mindig a dédapámnál kezdte a vásárlást, mert neki volt a faluban a legjobb bora. A név kötelez: a legjobb Balaton-felvidéki bort akarom csinálni.

süti beállítások módosítása