Szalmabor 2009 - II/2.

A két (és fél) napos áztatás után beüzemeltem a kis prést. Hosszasan sikáltam a kádban (az otthoni "szüretben" ez a legjobb: mindent kézmeleg, bő vízben lehet elmosni) majd rádöbbentem, hogy nincs olyan edényem, amibe a mustot tölthetném. A korábbi postban gondolom már…

tovább »
2010.02.25. 08:00
Címkék: szalmabor

Mi lesz a borokból?

A hétvégi pincelátogatás legmeglepőbb fordulata az volt, hogy az 5,8 Celsius fokos pincében pezsegtek a borok. Valami nagyon hidegtűrő élesztő szaporodott el a borban, mert szinte teljesen kierjedt a maradékcukor mindkét borban. Az Enikő illatában (kb. egy hónappal ezelőtt) még…

tovább »
2010.02.24. 08:00

Szalmabor 2009 - II/1.

A hétvégén lent jártam Dörgicsén, ami az egyik legjobb dolog a világon. A hegyre vezető úton 15-30 centis hó volt, így a kocsit lent hagytuk a főúton, és gyalog vödröztük le a felkötözött szőlőt. Pontosan tudom, mit érez Ole Einar Bjørndalen az utolsó métereken: nekem is a…

tovább »
2010.02.23. 08:00
Címkék: szalmabor

Borjour Magnum - 2010

Zotykos cimborám megint borozni hívott, ezúttal Borjour Magnum rendezvényre. A szervezők alapgondolata szerintem kiváló: meghívnak nagyon sok nagyon jó borászt, és a belépti díj leszurkolásáért cserébe mindenki annyi bort kóstol meg, amennyit csak akar. Voltak persze fenntartások,…

tovább »
2010.02.22. 08:00

Facebook

Utolsó kommentek

  • bakatorro: besz@rás. nem tudtam hirtelen, hogy röhögjek vagy sírjak. viszont tűpontos. (2024.10.19. 16:50) Vércsoport-azonos borászati technológia
  • Joseph Tatar: Szép napot! www.sylvinoservices.hu Van több féle változat is sík és dimbes-dombos területre is,dr... (2024.09.28. 08:33) Első munkanap az új területen
  • vilag: @Joseph Tatar: Na, ez érdekes lehet. Van a projektnek valami elérhetősége, hogy hol tart a dolog... (2024.09.27. 21:03) Első munkanap az új területen
  • Metin: @papp_schubert: ezt hibát én is elkövettem, a lényeg ne kénezz előtte semm (2024.09.27. 13:58) Must forrása
  • Joseph Tatar: @vilag: nos azért érdekes, mert ültetőgépeket fejlesztünk erdészeti, szőlészeti vonalon. a tömörit... (2024.09.27. 08:07) Első munkanap az új területen
  • Utolsó 20

A szerző

Pályaelhagyó agrármérnökként vettem egy szőlőt abban a dűlőben, ahol a dédapámnak, nagyapámnak is volt. A családi legendárium szerint a borfelvásárló mindig a dédapámnál kezdte a vásárlást, mert neki volt a faluban a legjobb bora. A név kötelez: a legjobb Balaton-felvidéki bort akarom csinálni.

süti beállítások módosítása