Helyreigazítás

Tisztelt Pflanzner Sándor,

 

a http://szolo.blog.hu/ oldalon 2013.10.29. 19:47 –kor „Szőlőtelepítés engedélyezése kormányzati Skynet” címmel megjelent írásában az alábbi mondat nem helytálló:

„De szerencsére átszervezték a rendszert: most a hegybíró adja ki az engedélyt, és a jog átírását külön kell kérelmezni az MVH-nál. Tehát az eddigi egy körből lett kettő.”

 

A leírtakkal szemben a valóság:

a szőlőtermelési potenciálról szóló 38/2013. (V. 24.) VM rendelet 11. § (2) bekezdése értelmében: „Az újratelepítési jog átruházása esetén az átadó és az átvevő közösen kötelesek az átvevő gazdasági aktát vezető hegybírójánál kérelmezni az átruházni kívánt újratelepítési jog átvezetését az újratelepítési jogok nyilvántartásában.” Az MVH 2013. július 31- től nem vesz részt semmilyen formában a szőlőtermelési potenciállal (kivágás és telepítés engedélyezése, újratelepítési jogok kezelése) kapcsolatos ügyek intézésében, azok teljes mértékben átkerültek a hegyközségi szervezethez.

 

Kérem, a bejegyzését ennek megfelelően javítani szíveskedjék.

 

Üdvözlettel,

Bíró Beatrix

osztályvezető

Kommunikációs és Sajtó Osztály

Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal

2013.11.01. 00:26

A bejegyzés trackback címe:

https://szolo.blog.hu/api/trackback/id/tr265608799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Facebook

Utolsó kommentek

A szerző

Pályaelhagyó agrármérnökként vettem egy szőlőt abban a dűlőben, ahol a dédapámnak, nagyapámnak is volt. A családi legendárium szerint a borfelvásárló mindig a dédapámnál kezdte a vásárlást, mert neki volt a faluban a legjobb bora. A név kötelez: a legjobb Balaton-felvidéki bort akarom csinálni.

süti beállítások módosítása