A kíméletes préselésről

Ahogy közeleg a szüret, egyre komolyabban foglalkoztat a még kíméletesebb szőlőfeldolgozás. A tavalyi év kiváló választása a Jolly zúzó-bogyózó volt, ami gyökeresen változtatta meg a szőlő feltárását: míg korábban a bogyózógép által levert bogyók egészben maradtak, és úgy kerültek áztatásra, addig…

tovább »
2018.06.16. 21:56

Talajtakarás

Ígértem egy bejegyzést a talajtakaró növényzet használatáról a szőlőben - ez következik most. Amint arról már beszéltem, takarónövényt azért használunk a sorok között, mert a talaj felső 30-40 centiméteres rétegét átjáró gyökértömeg segít a humuszképződésben. A takarónövény meggátolja az eróziót a…

tovább »
2018.06.11. 21:12

Facebook

Utolsó kommentek

  • kunzoo: @Gabssy: Az a tapasztalatom hogy ez akkor jelentkezik ha a kénezéskor nem sikerül jól az elkeveré... (2019.01.18. 20:57) Bormustra
  • Gabssy: Még egy dolog a kénezéssel kapcsolatban. A héten vizsgáztam borászati technológiából, és a vizsga... (2019.01.17. 19:58) Bormustra
  • RAMBO: @Gabssy: :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD de (2019.01.17. 14:08) Bormustra
  • Gabssy: @RAMBO: Nem az volt az a "hobbiborod", aminek, mikor kiszámoltad az önköltségét, 11 rugóra jött ki... (2019.01.16. 21:45) Bormustra
  • RAMBO: @Gabssy: fiatal voltam, kellett a pénz. :D (2019.01.16. 19:36) Bormustra
  • Utolsó 20

A szerző

Pályaelhagyó agrármérnökként vettem egy szőlőt abban a dűlőben, ahol a dédapámnak, nagyapámnak is volt. A családi legendárium szerint a borfelvásárló mindig a dédapámnál kezdte a vásárlást, mert neki volt a faluban a legjobb bora. A név kötelez: a legjobb Balaton-felvidéki bort akarom csinálni.