A bor szűrése

Az idén lecseréltük a szűrőnket. Vannak, akiknek van türelmük hobbi borszűrővel dolgozni, de ha egy picit komolyan vesszük a néhány ezer palackos borkészítési célkitűzést, akkor nem vacakolhatunk egy nyilvánvalóan prosztata problémákkal küzdő szűrővel. A szűrők összerakása számomra a Mars-expedíció…

tovább »
2018.03.27. 21:15

A bor érése és a derítés

Az eddigi években azt figyeltem meg, hogy a lehető legkevesebb beavatkozás mellett hogyan fejlődik a bor a pincében. Így aztán a boraink eleinte ígéretesek, aztán szépek voltak, majd végül elöregedtek és meghaltak. Az érési folyamatot végig kísérve rengeteg tapasztalatot szereztem. Nagyon fontos:…

tovább »
2018.03.05. 19:34

Facebook

Utolsó kommentek

  • RAMBO: @ütős: Egyszer törjük a gazt, kora nyáron. De, folyamatosan bomlik - ez az egyik szándékunk vele. ... (2018.08.08. 20:13) Termésbecslés
  • ütős: Tetszik a blog, de van néhány kérdésem. Milyen sűrűn törtet le a sorköteles? Esős időben nem rotha... (2018.08.07. 22:03) Termésbecslés
  • RAMBO: @Starin: :) Már van is egy project folyamatban...részletek később! (2018.08.06. 14:00) Napi morfondírozás
  • Starin: Lelkes olvasód lévén idei nyári balatoni nyaralásunk alkalmával feleségemmel felkerestük Dörgicsét... (2018.08.05. 22:21) Napi morfondírozás
  • sulfur: Szia! Találtam egy jó linket. Talán engedi az oldal beilleszteni. Ugyan permetezésről szól, nem a ... (2018.07.23. 19:37) A kíméletes préselésről
  • Utolsó 20

A szerző

Pályaelhagyó agrármérnökként vettem egy szőlőt abban a dűlőben, ahol a dédapámnak, nagyapámnak is volt. A családi legendárium szerint a borfelvásárló mindig a dédapámnál kezdte a vásárlást, mert neki volt a faluban a legjobb bora. A név kötelez: a legjobb Balaton-felvidéki bort akarom csinálni.