A méret a lényeg

Sokan vannak a Balaton-felvidéken, akik tenni szeretnének valamit a szőlő- és bor ágazat érdekében. Születnek írások, keletkeznek termőhelyi szabályozások, új kiskirályságok jönnek létre a borrégiók felszabdalásával - és anélkül, hogy a jó szándékot vitatnám, gyakran értelmezhetetlen irányt vesznek…

tovább »
2017.09.17. 18:28

Színlé technológia

A sárga muskotály jellegzetessége, hogy elég nehéz jó bort készíteni belőle, mert a rosszul elkészített borokban van az a tipikus, keserű-húzós íz a korty végén, ami szerintem élvezhetetlenné teszi a bort. Volt nekem már sárga muskotályból készült szalmaborom, amiből a legnagyobb igyekezettel sem…

tovább »
2017.09.10. 22:50

Facebook

Utolsó kommentek

  • grano: @scitec92: detto. Kékfrankos , chardonney 18 MM 7-es,8-as savval. Volt pár éve dupla sav 20-as mu... (2018.09.21. 16:46) Horrorszüret
  • RAMBO: @kunzoo: Tavaly minden szôlô zseniális volt, két tétel az alacsony kén technológia miatt halt meg.... (2018.09.21. 07:29) Horrorszüret
  • BZoltan: @Gabssy: Nálunk szinte egy blokkban van minden és van vagy 8-10 fajtánk. A Tamáska háza alatti fur... (2018.09.21. 04:58) Horrorszüret
  • kunzoo: @BZoltan: Lehet, de ha jól emlékszem akkor a tavalyi sem lett az igazi. Ami azért egy jó év volt.... (2018.09.20. 21:40) Horrorszüret
  • Gabssy: @scitec92: Szerintem idén nagyon terület-, borvidékfüggő, hogy milyen a termés. Nekem három különb... (2018.09.20. 20:13) Horrorszüret
  • Utolsó 20

A szerző

Pályaelhagyó agrármérnökként vettem egy szőlőt abban a dűlőben, ahol a dédapámnak, nagyapámnak is volt. A családi legendárium szerint a borfelvásárló mindig a dédapámnál kezdte a vásárlást, mert neki volt a faluban a legjobb bora. A név kötelez: a legjobb Balaton-felvidéki bort akarom csinálni.