A nagy munkában észre sem vettem, hogy tíz éves lett a blog. Eredetileg a blogger.com rendszerében kezdtem el az írást, azután az Index is előállt a saját blogmotorjával, ami szép volt, és azóta itt vagyok - kb. 8 éve. Séra Bálint csinált nekem szép designt, ami már nem a mai divatot tükrözi, de nekem még megfelel. Közben a blognak Facebook accountja is lett, a képes beszámolók oda mennek, itt az érdemi tartalom maradt.
Akikkel párhuzamosan kezdtem, már mind abbahagyták a blogolást. Nekem közben szenvedélyemmé vált az új technológiák kipróbálása, a biogazdálkodás meghonosítása. Szeretnék még egy csomó dolgot kipróbálni a szőlőművelésben - és amíg ez így lesz, a tapasztalataimat is le fogom írni.
A kezdetek: szolo.blogspot.com ver. 1.0. |
Talán meg is éri foglalkozni ezzel a dologgal: egy punnyadt napon 200, míg egy erősebb napon 4-600 látogatója van a blognak - ami szerintem nagyon szép szám, tekintettel arra, hogy milyen ritkán születik egy-egy bejegyzés. Legtöbben a permetezés iránt érdeklődnek, az erről szóló postot kevés híján 95.000 (kilencvenötezer) alkalommal töltötték le. Ennek megfelelően egyre több emberről derül ki, hogy olvassa az írásaimat, borfesztiválon, itt-ott-amott megismernek a fénykép alapján. Amire talán a legbüszkébb lehetnék, hogy a blog tartalmát (Schmidt Pál országában: forrásmegjelölés nélkül) egyes OKJ képzőhelyek minden változtatás nélkül a tananyag részévé tették. A legviccesebb történet talán most hétvégén esett meg velem, amikor a Bakonyi bortesztet is készítő oltványostól vettem 6 csemegeszőlő vesszőt, aki megajándékozott egy tő eperrel, miután rájött, hogy én írom ezt a blogot - mert nem is tudom hány éve írtam egy cikket a bortesztjéről. Most kicsit parázok, nehogy találkozzak Tükrös úrral, a derítőszer gyárossal, mert azt a terméket lehúztam a fenébe, annyira vacak volt. :)
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.