Szalmabor multimédia

Ebben a bejegyzésben a bor forrását mutatom be képekben. Az izgalmas, ámde lassú folyamatot egy ún. sorozatfelvételen láthatjuk felgyorsítva, és a zajos erjedés legizgalmasabb pillanatait videóbetét illusztrálja. Popkornt a kézbe!

 

 

2010.03.09. 08:00

A bejegyzés trackback címe:

https://szolo.blog.hu/api/trackback/id/tr471822552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fiatalborivo 2010.03.09. 10:24:21

csak magában forrogat? vagy fajélesztő került bele?

attisch · http://birtokszuletik.blog.hu/ 2010.03.09. 18:45:58

Rambot ismerve, biztosan nem tett bele fajélesztőt! :-D
De ez amúgy is biztosan maradékcukros projekt lesz...

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2010.03.09. 19:22:39

Hát, sajnos kellett fajtaélesztő bele. Ugyanis vagy 4 napig nem indult el, és apró penésztelepek jelentek meg a tetején. Gyorsan lefejtettem (jaj a derekam!) és beoltottam. Már aznap este elkezdett forrni, és azóta is szépen forrogat. Egyébként tényleg maradékcukros projectnek van szánva, remélem sikerül. Az asszonynak szánom, kontyalávalónak.

nagyberényi szőlőskert · http://nagybereny-szolo.blogspot.com/ 2010.03.09. 20:52:05

Rambo, a képeid "Not Found", valami beállítási hibád lehet!

fiatalborivo 2010.03.10. 08:27:35

Még azt lett volna érdekes megnézni hogy a forrás megkezdése előtt mennyi alkohol volt esetleg a mustban, szerintem a bogyókban már megkezdődhetett egy átalakulás, ami felélte az élesztőket, talán ez miatt se indult be magától

fiatalborivo 2010.03.10. 08:29:27

Ja derékfájás: mi a mult héten csütörtökön fejtettünk meg olyan 7 hekto fehéret és 4,5 hekto vöröset, összesen 6 hordót kellett mosni, volt öztük 450es akác is... Együttérzek

Facebook

Utolsó kommentek

  • bakatorro: az idei újboromban fellépett ez a gyógyszer íz dolog. tudsz esetleg rá megoldást? köszi. (2018.11.20. 10:36) TDN-2017, a leszállási engedélyt megadom!
  • G. Péter: Én az idei évet egy sötét lónak tartom. Az apokalipszis sötét lovának. Január közepén 10+ fok. Fe... (2018.11.12. 09:16) Horrorszüret
  • scitec92: A gyorsteszt arra jó, hogy megtudd alacsony a kénszint vagy túl sok. A kénszintet úgy is labor utá... (2018.10.09. 19:51) Tisztaság és eltarthatóság
  • thinkgeek: Kipróbáltuk, működik, jól sikerült! :) borkostolo.blogspot.com/2018/10/kekfrankos-preseles.html (2018.10.08. 10:45) River Cottage Dörgicsén
  • scitec92: Anyagi forrás hiányában én a mai napig kosaras préseket használok 20-30 hektó bor feldolgozásához.... (2018.09.25. 09:26) River Cottage Dörgicsén
  • Utolsó 20

A szerző

Pályaelhagyó agrármérnökként vettem egy szőlőt abban a dűlőben, ahol a dédapámnak, nagyapámnak is volt. A családi legendárium szerint a borfelvásárló mindig a dédapámnál kezdte a vásárlást, mert neki volt a faluban a legjobb bora. A név kötelez: a legjobb Balaton-felvidéki bort akarom csinálni.