A gyümölcsös bekerítése

A gyümölcsösömet sajnos turáni (vagy másmilyen) átok fogja, ugyanis a birkaámadás után most az aszály vett ki néhány jobb sorsra érdemes fácskát a sorból. Az aszály ellen biztosan nem, a birkák ellen valószínűleg segíteni fog a kerítés, amelynek oszlopait a héten tettük le.

Az új szőlő

 

Elöször kézi erővel ástunk lukakat a földbe, de ezeket nem találtam elég mélynek, mert 40-50 cm-nél mélyebbre nem lehet leásni az itteni sziklás talajba. Így markolóval ásattam lukakat, és ebbe tettük be az oszlopokat. A lukak betemetése is komoly munka volt, amelyben három napszámos segített. A füvet is lenyírtam a készülő gyümölcsösben, egész pofás is lehetne, ha megélne benne néhány fa is.

 

2008.07.29. 21:50
Címkék: gyümölcsös

A bejegyzés trackback címe:

https://szolo.blog.hu/api/trackback/id/tr421357447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook

Utolsó kommentek

  • bakatorro: az idei újboromban fellépett ez a gyógyszer íz dolog. tudsz esetleg rá megoldást? köszi. (2018.11.20. 10:36) TDN-2017, a leszállási engedélyt megadom!
  • G. Péter: Én az idei évet egy sötét lónak tartom. Az apokalipszis sötét lovának. Január közepén 10+ fok. Fe... (2018.11.12. 09:16) Horrorszüret
  • scitec92: A gyorsteszt arra jó, hogy megtudd alacsony a kénszint vagy túl sok. A kénszintet úgy is labor utá... (2018.10.09. 19:51) Tisztaság és eltarthatóság
  • thinkgeek: Kipróbáltuk, működik, jól sikerült! :) borkostolo.blogspot.com/2018/10/kekfrankos-preseles.html (2018.10.08. 10:45) River Cottage Dörgicsén
  • scitec92: Anyagi forrás hiányában én a mai napig kosaras préseket használok 20-30 hektó bor feldolgozásához.... (2018.09.25. 09:26) River Cottage Dörgicsén
  • Utolsó 20

A szerző

Pályaelhagyó agrármérnökként vettem egy szőlőt abban a dűlőben, ahol a dédapámnak, nagyapámnak is volt. A családi legendárium szerint a borfelvásárló mindig a dédapámnál kezdte a vásárlást, mert neki volt a faluban a legjobb bora. A név kötelez: a legjobb Balaton-felvidéki bort akarom csinálni.