A kíméletes préselésről

Ahogy közeleg a szüret, egyre komolyabban foglalkoztat a még kíméletesebb szőlőfeldolgozás. A tavalyi év kiváló választása a Jolly zúzó-bogyózó volt, ami gyökeresen változtatta meg a szőlő feltárását: míg korábban a bogyózógép által levert bogyók egészben maradtak, és úgy kerültek áztatásra, addig…

tovább »
2018.06.16. 21:56

Talajtakarás

Ígértem egy bejegyzést a talajtakaró növényzet használatáról a szőlőben - ez következik most. Amint arról már beszéltem, takarónövényt azért használunk a sorok között, mert a talaj felső 30-40 centiméteres rétegét átjáró gyökértömeg segít a humuszképződésben. A takarónövény meggátolja az eróziót a…

tovább »
2018.06.11. 21:12

Facebook

Utolsó kommentek

  • RAMBO: @ardulph: Van a Syngentának is évelő méhlegelő keveréke, de a kolléga által ajánlott zab+bükköny, ... (2018.06.21. 16:38) Talajtakarás
  • RAMBO: @sulfur: A képek nem elérhetőek az oldal korlátozásai miatt. (2018.06.21. 16:32) Talajtakarás
  • sulfur: @sulfur: Pár kép:www.facebook.com/photo.php?fbid=1897418713622778&set=pcb.1897419780289338&... (2018.06.20. 18:42) Talajtakarás
  • sulfur: Üdvözletem a kommentelőknek! Szeretnék segítséget kérni a szőlősgazdáktól. van egy 200 tőkés, hagy... (2018.06.20. 18:41) Talajtakarás
  • csite: @csite: ez akkor "érvényes" ha a természetes borkészítést választod :) (2018.06.20. 13:18) A kíméletes préselésről
  • Utolsó 20

A szerző

Pályaelhagyó agrármérnökként vettem egy szőlőt abban a dűlőben, ahol a dédapámnak, nagyapámnak is volt. A családi legendárium szerint a borfelvásárló mindig a dédapámnál kezdte a vásárlást, mert neki volt a faluban a legjobb bora. A név kötelez: a legjobb Balaton-felvidéki bort akarom csinálni.