A méret a lényeg

Sokan vannak a Balaton-felvidéken, akik tenni szeretnének valamit a szőlő- és bor ágazat érdekében. Születnek írások, keletkeznek termőhelyi szabályozások, új kiskirályságok jönnek létre a borrégiók felszabdalásával - és anélkül, hogy a jó szándékot vitatnám, gyakran értelmezhetetlen irányt vesznek…

tovább »
2017.09.17. 18:28

Színlé technológia

A sárga muskotály jellegzetessége, hogy elég nehéz jó bort készíteni belőle, mert a rosszul elkészített borokban van az a tipikus, keserű-húzós íz a korty végén, ami szerintem élvezhetetlenné teszi a bort. Volt nekem már sárga muskotályból készült szalmaborom, amiből a legnagyobb igyekezettel sem…

tovább »
2017.09.10. 22:50

Facebook

Utolsó kommentek

  • BZoltan: @kunzoo: Tudtommal szertfikált rendszer a Rambó birtoka. Másnak nem nagyon van értelme. A market... (2018.05.22. 04:06) Napi morfondírozás
  • kunzoo: @BZoltan: Ha bio művelésre adja a fejét, (ha valóban bio nem ökobiodinamikustermészetközeli blabl... (2018.05.21. 21:51) Napi morfondírozás
  • BZoltan: Türelmesen várunk :) (2018.05.21. 11:06) Egy királynak értenie kell mindenhez
  • BZoltan: @kunzoo: Szerintem arra, hogy bio nem érdemes arculatot építeni. A hitelességre, természetességre... (2018.05.21. 08:23) Napi morfondírozás
  • juhostt: A szőlőeszelény repülni is tud, ezért is tud megjelenni ott, ahol a korábbi években eddig nem. Ala... (2018.05.15. 08:00) Tavaszi növényvédelmi hírek
  • Utolsó 20

A szerző

Pályaelhagyó agrármérnökként vettem egy szőlőt abban a dűlőben, ahol a dédapámnak, nagyapámnak is volt. A családi legendárium szerint a borfelvásárló mindig a dédapámnál kezdte a vásárlást, mert neki volt a faluban a legjobb bora. A név kötelez: a legjobb Balaton-felvidéki bort akarom csinálni.