A méret a lényeg

Sokan vannak a Balaton-felvidéken, akik tenni szeretnének valamit a szőlő- és bor ágazat érdekében. Születnek írások, keletkeznek termőhelyi szabályozások, új kiskirályságok jönnek létre a borrégiók felszabdalásával - és anélkül, hogy a jó szándékot vitatnám, gyakran értelmezhetetlen irányt vesznek…

tovább »
2017.09.17. 18:28

Színlé technológia

A sárga muskotály jellegzetessége, hogy elég nehéz jó bort készíteni belőle, mert a rosszul elkészített borokban van az a tipikus, keserű-húzós íz a korty végén, ami szerintem élvezhetetlenné teszi a bort. Volt nekem már sárga muskotályból készült szalmaborom, amiből a legnagyobb igyekezettel sem…

tovább »
2017.09.10. 22:50

Facebook

Utolsó kommentek

  • grano: Rambo: Az idén egy estét áztattam a Chardonney-t. A 21 mustfokra nem kellett volna. Nyálkázni már ... (2018.01.21. 07:06) Mítoszvadászat
  • Antal Krausz: SZIA SANYI . SZERINTEM A FURMINTOT CSAK FAHORDÓBAN SZABADNA ERJESZTENI, MERT AZ ADJA MEG AZ ALAPJÁ... (2018.01.16. 17:26) Az első kóstolások
  • fa_design: Azért én nem hagynám ki a sorból a telepíthető permetezőket sem. www.permetezoshop.hu (2018.01.15. 20:16) Permetezés eszközei
  • kunzoo: Van ahol ez nagy gond. Léteznek viszont olyan területek ahol jobb lenne meghagyni az erdőt. Példáu... (2018.01.10. 21:39) Javaslat elhanyagolt zártkertek rekultivációjára
  • Fehérváry Gál László: Valami hír az esetleges sorozatgyártásról? :D (2018.01.09. 22:27) Egy királynak értenie kell mindenhez
  • Utolsó 20

A szerző

Pályaelhagyó agrármérnökként vettem egy szőlőt abban a dűlőben, ahol a dédapámnak, nagyapámnak is volt. A családi legendárium szerint a borfelvásárló mindig a dédapámnál kezdte a vásárlást, mert neki volt a faluban a legjobb bora. A név kötelez: a legjobb Balaton-felvidéki bort akarom csinálni.