Olaj és bor: látogatás a MasVin szövetkezetben

Ez az idei év a tavalyihoz hasonlóan elég sűrű volt eddig (ha jól számolom két olyan hétvégém volt, amit nem a szőlőben töltöttem), így ennek feloldására szerveztünk egy hat napos családi nyaralást a horvát tengerpartra, biztonságos távolságban az információbiztonság irányítási rendszerektől és a…

tovább »
2017.08.28. 23:53

Back in the USSR

Amikor először szembetalálkoztam az új szőlőfelvásárlási rendszerről szóló hírrel az újságban, hirtelen megjelent egy időkapu, amin visszaléptem a múltba, 1975-be, az agyagliki szőlőnkbe. Éppen szüreteltünk - ott volt mindenki, akiket szerettem: nagymamám, édesanyám, apám, a keresztszüleim. Láttam…

tovább »
2017.08.14. 16:29

Facebook

Utolsó kommentek

  • RAMBO: @szumo: Palackozás előtt egy héttel lapszűrtünk. (2018.04.12. 20:27) Palackozás
  • szumo: Szia, akkor a lapszűrőt nem is használtad ennél a palackozásnál? Hordóból bor ki a műa edénybe szi... (2018.04.11. 10:14) Palackozás
  • BZoltan: @Gabssy: Borüveg - THM KFT. Régi Veszprémi út 14-16. 9028 Győr Fon.: +36 96 312 - 133 Mobil.: +3... (2018.04.08. 12:22) Palackozás
  • Gabssy: Szia! Megkérdezhetem, hol vetted az üvegdugókat? Előre is köszi! G (2018.04.05. 18:31) Palackozás
  • BZoltan: @bakatorro: Valamennyi extraktot vesz ki a szűrő. (2018.03.29. 09:30) A bor szűrése
  • Utolsó 20

A szerző

Pályaelhagyó agrármérnökként vettem egy szőlőt abban a dűlőben, ahol a dédapámnak, nagyapámnak is volt. A családi legendárium szerint a borfelvásárló mindig a dédapámnál kezdte a vásárlást, mert neki volt a faluban a legjobb bora. A név kötelez: a legjobb Balaton-felvidéki bort akarom csinálni.