Gyomirtás nagyban

Amint arról beszámoltam már, új technológiát próbálgatok. Szükségből erény ez, tudom, nem is szeretném úgy beállítani, mintha a tudomány utolsó szava lenne - de szegény ember vízzel gőz. Pályáztam tőközművelő kultivátorra, ami most pont megfelelő lett volna erre a feladatra, de a beadott pályázatunkra hónapok óta semmilyen módon nem reagált Soros György, így a vágyott kultivátor egyelőre álom marad, és helyette átalakítotunk egy talajmarót úgy, hogy csak a szélső három kapáját hagytuk fenn, a többit leszereltük. Peti ezzel a géppel a sorok mellett mindkét oldalról megrotálja a talajt, míg a tövek közét megkapáljuk a lehető leghagyományosabb módon.

 

Gyomirtás a tőkék mellett

 

A sorok között éppen kelni készül a talajtakaró növényzet, amit ez a kapálás így nem befolyásol, hiszem azt csak 160 centi szélesen vetettük a 250 centis sortávok közé. A kapások könnyen dolgoznak, hiszen csak egy kb. 20 centis sávot kell megkapálniuk: egy brigádban tíz ember így be tud fejezni bő másfél hektárt naponta.

 

2017.04.22. 22:01

A bejegyzés trackback címe:

https://szolo.blog.hu/api/trackback/id/tr9812446597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vilag 2017.04.25. 10:51:46

Szia!

Hiába, a magyar ember leleményes és hát a szükség nagy úr!

Milyen típusú tőközművelő kultivátorra pályáztál?

Facebook

Utolsó kommentek

A szerző

Pályaelhagyó agrármérnökként vettem egy szőlőt abban a dűlőben, ahol a dédapámnak, nagyapámnak is volt. A családi legendárium szerint a borfelvásárló mindig a dédapámnál kezdte a vásárlást, mert neki volt a faluban a legjobb bora. A név kötelez: a legjobb Balaton-felvidéki bort akarom csinálni.

süti beállítások módosítása