Boldog 10. évfordulót, Szőlőművelés blog!

 A nagy munkában észre sem vettem, hogy tíz éves lett a blog. Eredetileg a blogger.com rendszerében kezdtem el az írást, azután az Index is előállt a saját blogmotorjával, ami szép volt, és azóta itt vagyok - kb. 8 éve.  Séra Bálint csinált nekem szép designt, ami már nem a mai divatot tükrözi, de nekem még megfelel. Közben a blognak Facebook accountja is lett, a képes beszámolók oda mennek, itt az érdemi tartalom maradt.

 

Akikkel párhuzamosan kezdtem, már mind abbahagyták a blogolást. Nekem közben szenvedélyemmé vált az új technológiák kipróbálása, a biogazdálkodás meghonosítása. Szeretnék még egy csomó dolgot kipróbálni a szőlőművelésben - és amíg ez így lesz, a tapasztalataimat is le fogom írni. 

 

A kezdetek: szolo.blogspot.com ver. 1.0.

 

Talán meg is éri foglalkozni ezzel a dologgal: egy punnyadt napon 200, míg egy erősebb napon 4-600 látogatója van a blognak - ami szerintem nagyon szép szám, tekintettel arra, hogy milyen ritkán születik egy-egy bejegyzés. Legtöbben a permetezés iránt érdeklődnek, az erről szóló postot kevés híján 95.000 (kilencvenötezer) alkalommal töltötték le. Ennek megfelelően egyre több emberről derül ki, hogy olvassa az írásaimat, borfesztiválon, itt-ott-amott megismernek a fénykép alapján. Amire talán a legbüszkébb lehetnék, hogy a blog tartalmát (Schmidt Pál országában: forrásmegjelölés nélkül) egyes OKJ képzőhelyek minden változtatás nélkül a tananyag részévé tették. A legviccesebb történet talán most hétvégén esett meg velem, amikor a Bakonyi bortesztet is készítő oltványostól vettem 6 csemegeszőlő vesszőt, aki megajándékozott egy tő eperrel, miután rájött, hogy én írom ezt a blogot - mert nem is tudom hány éve írtam egy cikket a bortesztjéről. Most kicsit parázok, nehogy találkozzak Tükrös úrral, a derítőszer gyárossal, mert azt a terméket lehúztam a fenébe, annyira vacak volt. :)

2016.04.18. 15:32

A bejegyzés trackback címe:

https://szolo.blog.hu/api/trackback/id/tr298636184

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Pflanzner Sándor: Boldog 10. évfordulót, Szőlőművelés blog! 2016.04.18. 17:52:01

Amire talán a legbüszkébb lehetnék, hogy a blog tartalmát (Schmidt Pál országában: forrásmegjelölés nélkül) egyes OKJ képzőhelyek minden változtatás nélkül a tananyag részévé tették.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jorgecosta 2016.04.18. 15:37:30

köszönjük a blogot!
szerintem sokaknak segítettél az évek során a legösszeszedettebb magyar szőlős-boros onlájn tartalmaiddal, és kábé ennek a blognak köszönhetem, hogy 2015-ben elkészült első borom is, ami egész iható.
szívesen adnék egy palackkal ajándékba, ha megmondod, hova vihetem be :)

vilag 2016.04.18. 23:00:20

Én is köszönöm neked!
Mindig várom az újabbnál újabb bejegyzéseidet.

Az 5,5 ha-os magterületünkön mi is biogazdálkodást tervezünk a későbbiekben. Mondjuk ott még 1,25 ha 1 éves, 2 ha-t meg a hét vége felé teszünk el ha midnen jól megy, a maradék meg elvileg a jövő évben lesz eltéve.
Egyszer ha Eger felé jársz keress meg, már csak a kilátás miatt is érdemes megnézni a helyet.

Cirfandlia 2016.04.18. 23:07:32

Egy egész tő eperrel? Gavallér ember! :) egyébként gratulálok és csak igy tovább!

bakatorro 2016.04.19. 07:43:03

sok segítséget kaptam itt. hálás köszönet!

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2016.04.19. 09:17:08

Jaj már, zavarba hoztok :)

Imirici 2016.04.21. 09:36:48

Gratulálok a 10. évfordulóhoz!Nagyon hasznos, köszönöm a segítséget.

grano · http://fuxvolgy.blog.hu/ 2016.04.21. 10:31:28

Csatlakozom az előttem szólókhoz.
Köszönöm én is, sokat segítettel ezzel az oldallal.

Facebook

Utolsó kommentek

A szerző

Pályaelhagyó agrármérnökként vettem egy szőlőt abban a dűlőben, ahol a dédapámnak, nagyapámnak is volt. A családi legendárium szerint a borfelvásárló mindig a dédapámnál kezdte a vásárlást, mert neki volt a faluban a legjobb bora. A név kötelez: a legjobb Balaton-felvidéki bort akarom csinálni.

süti beállítások módosítása