Mikrooxidációs kísérlet amforában

Korábban írtam arról , hogy úgy próbáljuk elérni a tisztább ízeket, hogy a töppedt szemeket külön kezeljük. A töppedt szemek hosszabb áztatást igényelnek és a héjuk is vékonyabb, így a mustba sok kesernyés, húzós ízű anyag is belekerül. Ezek egyik csoportja…

tovább »
2015.12.06. 16:03

Oltványok átteleltetése

Ahogy azt már korábban írtam, saját oltványkertet hoztunk létre. A felszedett oltványokat kiültettük tejesdobozokba, majd a kódisálláson, árnyékban nevelgettük őket a nyár folyamán. Szépen kihajtottak, és ahogy lehűlt az idő, bevittük őket a házba, ahol éppen csak…

tovább »
2015.12.05. 18:38

Facebook

Utolsó kommentek

A szerző

Pályaelhagyó agrármérnökként vettem egy szőlőt abban a dűlőben, ahol a dédapámnak, nagyapámnak is volt. A családi legendárium szerint a borfelvásárló mindig a dédapámnál kezdte a vásárlást, mert neki volt a faluban a legjobb bora. A név kötelez: a legjobb Balaton-felvidéki bort akarom csinálni.

süti beállítások módosítása