Lex Rambo?

Bevallom őszintén, masszívan hiszek az összeesküvés elméletekben és szeretek a szükségesnél jóval nagyobb fontosságot tulajdonítani ennek a blognak. Itt van például az előző bejegyzés ahol leírtam, hogyan segíthetné az állam a szőlőtelepítést. És erre mi történik? Az alábbi hirdetmény jelenik meg az MVH honlapján:

 

Az egyéni tervek módosításának lehetőségei a szőlőültetvények szerkezetátalakítási és -átállítási támogatása kapcsán

 

Felhívjuk tisztelt ügyfeleink figyelmét arra, hogy amennyiben a szőlőültetvények szerkezetátalakításához és -átállításához a 2012/2013 borpiaci évtől igényelhető támogatás feltételeiről szóló 142/2012. (XII. 27.) VM rendelet (a továbbiakban: Rendelet) alapján benyújtott egyéni tervben foglalt intézkedés valamilyen körülmény miatt nem hajtható végre (pl. szaporítóanyag beszerzési probléma), úgy lehetőség van az egyéni terv módosítására.

 

Egyéni terv módosítása iránti kérelmet csak abban az esetben szükséges benyújtani, ha módosul a szerkezetátalakítás végrehajtásának borpiaci éve, illetve a kialakítandó támrendszer típusa.

 

Az egyéni terv módosítása iránti kérelemhez csatolni kell a változások alapján kitöltött, 172/2014. (X. 16.) MVH Közlemény szerinti B3052 számú betétlapot, amelyet összefüggő területenként külön-külön kell kitölteni. A módosítási kérelem kapcsán további segítség található az MVH honlapjára (www.mvh.gov.hu) kihelyezett Tájékoztatóban.

 

Mint írtam, hajlamos vagyok túlértékelni ennek a blognak a hatását, de borzasztóan egybecseng a bejegyzésemben említett kockázat kezelésére irányuló szándék (hogy az oltványosokat ne verjük át), azzal a félmondattal, ahogyan az MVH a rendeletet indokolja (lásd a kiemelt részt) - nem beszélve a bejegyzés alatt megjelenő, Hajdu Z. által jegyzett kommentről:

 

"...arra egész határozottan emlékszem, hogy egy akkori írásod kapcsán is tudtunk igazítani valamit a rendszeren."

 

Lehet, hogy most is ez történt. :) Ha így van, köszönöm. Tényleg "kevés hasznosabb dolog van, mint az értelmes párbeszéd".

2014.12.02. 12:02

A bejegyzés trackback címe:

https://szolo.blog.hu/api/trackback/id/tr1006951259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kunzoo 2014.12.03. 21:36:32

Gratulálok! Reméljük így történt.

Ati981 2014.12.09. 09:30:30

Üdv Rambo!

Valamikor írhatnál egy borászat engedélyezésének menetéről/lépéseiről, és hogy milyen anyagi vonzata van a dolognak.Szerintem sok embert érdekelne a téma

Facebook

Utolsó kommentek

A szerző

Pályaelhagyó agrármérnökként vettem egy szőlőt abban a dűlőben, ahol a dédapámnak, nagyapámnak is volt. A családi legendárium szerint a borfelvásárló mindig a dédapámnál kezdte a vásárlást, mert neki volt a faluban a legjobb bora. A név kötelez: a legjobb Balaton-felvidéki bort akarom csinálni.

süti beállítások módosítása