Nyári teendők

A szőlőben ilyenkor már csak némi permetezés van hátra, esetleg a fattyúhajtások befűzése, letördelése, de idén a rendkívüli aszály miatt nem nőtt sokat nyáron a vessző. Termés viszon ígérkezik, rogyásig, úgy tűnik, többé-kevésbé sikeresen küzdöttük le a lisztharmatot, bár ennek a csatának még nincs vége, ebben majdnem biztos vagyok.

 

Csütörtökön megpermeteztük a szőlőt reggel, be is fejeztük fél hétre, majd fél nyolctól másnap délig egyhuzamban esett az eső, így az egész hadművelet odalett. Ma (hétfőn) délután anyu vezényletével újra megcsinálták, most egyelőre szépen szárad a permet.

 

Zöldszüret után

 

Pénteken reggel elmentem Szászi Endréhez egy technológiai interjút készíteni, aki a beszélgetés közben megmutatta a birtokát. Az interjút később olvashatjátok.

 

Pénteken este az alsóőrsi Rizling-Rozé rendezvényt látogattuk meg. Mivel hobbiborász cimborám, Rosti Csopakon nyaralt, elhatároztuk, hogy borozunk egy jót a borongós időben.

 

Kellemes hangulatú poharazgatás

 

Remek választékból sok jó bort sikerült megkóstolni.

 

Az itallap

 

2011.08.01. 23:08

A bejegyzés trackback címe:

https://szolo.blog.hu/api/trackback/id/tr163118115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cirfandlia 2011.08.08. 14:35:17

Ja, pulcsis időben egy júliusi délutánon... és a legjobb rizling egy rajnai volt :) (nekem) ráadásul a déli partról. De tényleg jó olaszok (is) voltak igen baráti áron.

Facebook

Utolsó kommentek

A szerző

Pályaelhagyó agrármérnökként vettem egy szőlőt abban a dűlőben, ahol a dédapámnak, nagyapámnak is volt. A családi legendárium szerint a borfelvásárló mindig a dédapámnál kezdte a vásárlást, mert neki volt a faluban a legjobb bora. A név kötelez: a legjobb Balaton-felvidéki bort akarom csinálni.

süti beállítások módosítása