Alakul a pince is

A szüreti izgalmak elnyomták azokat az izgalmakat, amelyet a pince épülése okozott.  Pedig halad az építkezés is, habár a pince földdel való betakarását a markoló kormánytengelyének eltörése megakasztotta. A pince két szellőzőablaka beépítésre került, erősnek tűnő rácsok is vannak rajta - bár egyelőre a borom nem jelent olyan értéket, hogy azért bárki kockáztatná a büntetést. A macskalépcső már kész - szépen mutat, szó se róla. 

 

Homlokzat

 

 

A pinceboltozat is elkészült, már csak a fugázást kell befejezni. A padlóra homokba rakott tégla kerül, amely homokkal lesz fugázva. Így az esetlegesen kiömlő bor el tud szivárogni a drénezésen keresztül. A pince szellőzését két kémény biztosítja, amelyet mind alul, mind fölül el lehet zárni, így szabályozva a huzatot.

 

Szemle a mesterrel

 

2011.09.13. 14:41
Címkék: építkezés

A bejegyzés trackback címe:

https://szolo.blog.hu/api/trackback/id/tr183223856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

k_cs 2011.09.14. 09:30:27

Príma kis gödör :)
Bort bele és pince lesz :)

k_cs 2011.09.21. 12:34:50

Már majdnem végigolvastam a blogod, sokat tanulok belőle. Nekem 200 örökölt tőkém van, vegyes. A must ma reggel indult meg forrni. Egyik évben jártam úgy, hogy 2 hónapig forrt. Ez mitől van?

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2011.09.21. 21:18:02

@k_cs: több oka is lehet, a legvalószínűbbek:

1) túl hideg pince,

2) a borodban elfogyott az élesztőgombák számára a tápanyag - ezt lehet pótolni tápsóval (én nem szoktam).

Ezen egyébként egyet se búsulj, a hosszú, lassú erjedés jobb, mint a nagy, zajos forrás.

Facebook

Utolsó kommentek

A szerző

Pályaelhagyó agrármérnökként vettem egy szőlőt abban a dűlőben, ahol a dédapámnak, nagyapámnak is volt. A családi legendárium szerint a borfelvásárló mindig a dédapámnál kezdte a vásárlást, mert neki volt a faluban a legjobb bora. A név kötelez: a legjobb Balaton-felvidéki bort akarom csinálni.

süti beállítások módosítása