Pannon Bormustra 2010

Hét közben megbeszéltem az oltást végző szakemberrel, hogy hagyjuk még egy hetet nőni a szőlőt, mielőtt beoltjuk, ezért hétvégén itthon maradtam. Zotykos cimborámmal megbeszéltük, hogy a szombati szép nyári estét a Pannon Bormustra meglátogatásával tesszük még…

tovább »
2010.06.13. 08:14
Címkék: kóstolás

Virágzás előtt

A pincében lassan melegszik a levegő, most 14 fok körül van a hőmérséklet. A szőlő virágzásakor a borok - a régi megfigyelés szerint - újra megindulnak, és a maradékcukor (részben vagy egészben) kiforr. És tényleg: a háromból két acéltartályban beindult az erjedés.  …

tovább »
2010.06.09. 08:00

Szénné égtem a napon

A hétvégén az új szőlőben tevékenykedtem: az újabb szél, és az őzek támadása után megpróbáltam kezdeni valamit a megmaradt szőlővel. Ilyenkor a befűzés kényes munka: a szél össze-vissza cibálta a hajtásokat, amelyek az első kacsokkal összekapaszkodtak, és ha az ember…

tovább »
2010.06.08. 16:10

Oltásra várva

Az idén valami elképesztően szeles az idő mifelénk: tőlünk kb. 30 kilométerre ÉNY-ra megdől az országos szélrekord kb. két hete (ez elintézte az induló hajtások egyik részét) majd a múlt héten mindössze 60 kilométeres szél rendbe tette a maradékot. Most olyan vegyes a kép,…

tovább »
2010.06.07. 21:17

Facebook

Utolsó kommentek

A szerző

Pályaelhagyó agrármérnökként vettem egy szőlőt abban a dűlőben, ahol a dédapámnak, nagyapámnak is volt. A családi legendárium szerint a borfelvásárló mindig a dédapámnál kezdte a vásárlást, mert neki volt a faluban a legjobb bora. A név kötelez: a legjobb Balaton-felvidéki bort akarom csinálni.

süti beállítások módosítása