Tikmon reloaded

A szabadban végzett munkák mellett a borokra is oda kell figyelni. A pincébe beállítottuk a vadonatúj hordókat, amelyeket Mlinkó István hozott el a Kádár Hungarytől. A 400 literes hordó olyan nehéz, hogy ketten kellettünk ahoz, hogy a kocsiról leemeljük. Nagyszerűen mutatnak a…

tovább »
2010.05.14. 08:00

Tápanyag visszapótlás előkészítése

A szőlőmmel több terülten nem vagyok elégedett, ezek egyike az a pazarlás, amit a metszés után kihordott és eltüzelt szeprente jelent. A levágott vesszők visszajuttatása több szempontból is jót tesz a talajnak: egyrészt pótolja annak kálium tartalmát, másrészt életteret ad a…

tovább »
2010.05.13. 08:00

Látogatás egy kádárműhelyben

Az eddigi "borászati" ténykedésem legnagyobb baklövését rögtön a legelején követtem el, amikor rossz hordót választottam. Akkoriban még semmilyen ismerettel nem rendelkeztem a jó hordót illetően, így - nagyjából - találomra választottam kádárt. Ez a hiba döntően…

tovább »
2010.05.12. 08:00

Tavasz: fattyazás, atkák, őzek

A hétvégét a szőlőben töltöttem, egy helyenként esős, helyenként napos, kellemes áprilisi időben. Amikor megérkeztem, szemrevételeztem a szőlőt, és a hajtások olyan állapotban voltak, hogy azonnal is kezdtem a fattyazást, ami egy roppant kellemes tevékenység: szépen le kell…

tovább »
2010.05.11. 15:50

Facebook

Utolsó kommentek

A szerző

Pályaelhagyó agrármérnökként vettem egy szőlőt abban a dűlőben, ahol a dédapámnak, nagyapámnak is volt. A családi legendárium szerint a borfelvásárló mindig a dédapámnál kezdte a vásárlást, mert neki volt a faluban a legjobb bora. A név kötelez: a legjobb Balaton-felvidéki bort akarom csinálni.

süti beállítások módosítása