Szüret - muskotály fajták

Hétvégén leszüreteltük a muskotály fajtákat, amikből az Enikő küvé készül. Idén utoljára lesz ilyen borom, ugyanis elkezdem a fajtaváltást - most már határozottabban mint ahogy eddig csináltam (erről később lesz egy bejegyzés). Egyszer mértem, valamikor a szüret közepén,…

tovább »
2009.09.13. 18:12
Címkék: pincemunkák

Borfesztivál 2009

Tegnap felmentünk a Várba bort kóstolni. Az évek alatt hihetetlenül kifinomult kóstolási szitámát fejlesztettem ki: össze-vissza lófrálok, és ami megtetszik, azt megkóstolom. A balatoni, rizling, késői szüret szavakat magukba foglaló bornevek előnyt élveznek. A csapongás azonban…

tovább »
2009.09.11. 12:00
Címkék: kóstolás

Hétvégén szüret

Az Enikő küvét alkotó korai fajták szépen beértek, hétvégén szüretelünk. Cukrot nem mértem, csak kóstoltam - jó lesz.      

tovább »
2009.09.10. 09:00

2009, őszi falunap

A kis közösség, ahol lakunk, évről évre megrendezi a falunapot. Van egy lakókonténer, amit valamiért közösségi háznak hívunk - ez az öltözője a kis focipályának, de egy pinpongasztalt is fel lehet állítani benne. Van egy terasza, még pár asztal és szék hozzá. A falunap…

tovább »
2009.09.09. 20:43
Címkék: bor

Facebook

Utolsó kommentek

A szerző

Pályaelhagyó agrármérnökként vettem egy szőlőt abban a dűlőben, ahol a dédapámnak, nagyapámnak is volt. A családi legendárium szerint a borfelvásárló mindig a dédapámnál kezdte a vásárlást, mert neki volt a faluban a legjobb bora. A név kötelez: a legjobb Balaton-felvidéki bort akarom csinálni.

süti beállítások módosítása